Aburi…

7.42 a.m., -2°C. Mâinile se odihnesc liniştite, profitând de confortul mănuşilor; nările inspiră cu poftă aerul rece, pe care îl resping aproape instantaneu; o lacrimă îngheţată se zbate într-un colţ de ochi în timp ce ghetele îşi continuă ţăcănitul monoton pe asfat; picioarele timid protejate de cioarapii fini se înfioară sub atingerea acelor îngheţate… dar pe copilă nu o deranjează nici frigul şi nici rigiditatea tot mai accentuată a corpului ei: mintea ei este deja în locul unde o aşteaptă un ceai fierbinte şi un zambet sincer.

Se vede intrând în camera lipsită de formă geometrică; acolo nu este tocmai cald, însă mirosul de gutui în răcoarea orelor, îi place. Îşi leapădă haina subţire în care, nu ştie de ce, are senzaţia că a mai tremurat de frig într-o viaţă anterioară; o mână protectoare îi şterge lacrima din colţul ochiului drept; “Nu, nu am plâns”, se apără ea, cea care nu plânge niciodată. Primeşte ceaşca de ceai privind cu regret: nu o ceaşcă din porţelan alb ar fi vrut să strângă în mâini acum. Se aşează… pe podeaua rece se privesc în ochi: acum nu se mai tem de nimic. Îşi zâmbesc pecetluind astfel adevăratul pact secret… fără cuvinte.

Zâmbeşte şi ea la gândul ăsta, mişcându-şi cu dificulatate tălpile îngheţate. Poate ar trebui să se îndrepte într-acolo, însă nu vede de ce s-ar grăbi când încă mai este vreme să afle drumul…

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Tagged on: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php