Arşiţă

Privit prin vălul sufocant al amiezii, codul galben nu are nicio justificare fără foc: limbi roşii de sânge ţâşnesc prin tavane, pereţii se prăbuşesc deshidrataţi la pământ, ierburile suspină după adieri de vânt, iar gândurile mor neîmpărtăşite. Undeva, distorsionaţi de tremurul arşitei, cei doi pici înnegriti de funingine alimentează necontenit acest imens cuptor: astăzi se vor servi plăcinte nărăvaşe cu răvaşe. 

Până şi bătrânii ştiu ca nu  degeaba iese fum. Mai trebuie şi un foc.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


31 thoughts on “Arşiţă

 1. IO ..VETA STII DEJA

  SAU LASA….MA ROG SUSTINE GENA SLABA ..SI TOT CE TINE DE EA..PROBABIL STII LA CE MA REFER..DACA NU E MAI GRAV ECAT CREDEAM…CE SA ZIC ..SA AI O VIATA BUNA D-ACI IN COLO..ASA CUM NE DORIM TOTI…CAM NASPACAND EGOISMU E IN FLOARE..BAFTA!..MI-E SILA SE ATATA IPOCRIZIE SI ANAMARISME..!

  1. IO ..VETA STII DEJA

   Vreau sa imi cer scuze pt :1ca abia acu am reusit sa imi bag nasu in mail si 2 ca n-am avut IQ necesar digerarii si ingerarii tuturor acestor dizertatii importante.Si nici rabdarea ceruta pt a plimba sacadat ,de la stanga la dreapta si de sus in jos, organul ocular…a citi adica niste barfe diluate cu sifon.Fasaite mai exact.Multumesc de efortul depus pentru a-mi trimite atatea si atatea mailuri(fro 20) ca sa-mi demonstrezi tu si prietena ta (serios dezechilibrata ,intre noi fie vorba) ce parere ati avea voi despre niste d-astia ca mine.Filosofie intinsa si luunga ,ca o zi de post.Ba mai multe zile de post ,am constatat chiar.Ma simt madra si multumesc pe aceasta cale regizorului, mamei, tatei si lu eywa ca m-au facut asa notorie.
   Deasemenea ma bucur ca v-am dat subiect de dezvoltat si discutat aprins, se pare.Iarasi ma bucur ca v-am oferit posibilitatea de a jongla intre voi cu perechea de neuroni.La comun ,banuiesc.Si din cate am spicuit in cele 2 mailuri citite p-aci.
   Daca iti face placere sa ma mai mailuesti si cu alte sedinte de spititualitate si tehnica ca cum e de prosti aia din jur esti bine venita s-o faci.Aci sint.

   Ps:partea de fraza subliniata este ironic dezacordata si cacofonata.Asta ca anumite persoane (in speta cele denumite anamarie) sufera de daltonism.Nu reusesc s distinga misto de serios si nici fazelele de genu.Da stiu ce e daltonismu(rosu si verde sau mov parca)…si asta a fost un misto.Scabros cuvant pentru urechiusele romantice si gotice.

       1. child

        zau cand mi-ai spus treaba aia pe email azi m-am imprashtiat de ras, inca nu pot crede ca sunt oameni atat de prosti pe planeta asta inca sa nu stie ce e optiunea subscribe :))

        1. Ihrielle

         Eu mă gândesc că este firesc să nu ştie ce face opţiunea pe care o folosesc. În fond, numai diavolul poate determina pe cineva să bifeze în caseta cu pricina.
         Cât despre prostia acestora, am oarecare rezerve (deşi ştiu că te gândeai la cineva anume).

    1. Ihrielle

     Adevarul este ca nu am mai intalnit de multa vreme asa activitate la mine pe mosie 😛
     Sincera sa fiu, as fi preferat sa fie inspirata de ceea ce am scris eu, decat de ineptiile altora 🙂

  1. Ihrielle

   Stai numai sa vezi dupa ce o trece furtuna 😛
   Cred ca va trebui sa redactez un document care sa contina reguli de bun simt ce trebuie respectate de catre comentatori. Astfel soarele, saracul, va fi absolvit de orice vina 🙂

    1. Ihrielle

     Probabil că nu merită, însă mă gândesc că astfel aş putea preîntâmpina eventualele comentarii nepertinente. În orice caz, aceasta nu este o prioritate pentru mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php