Astăzi urăsc: răceala

Am nasul roşu, înfundat şi dureros la cea mai uşoară atingere. Şerveţelele îmi sunt indispensabile, însă nu fac altceva decât să-mi sporească chinul. Asud ca un muncitor pe şantier vara, la peste 40°C. Nu contează dacă termenul comparaţiei mele este la bustul gol sau nu, pentru că în chiar acest moment mai trag două pulovere pe mine. Exact, frisoane. Încerc să le repar cu un ceai. Este fierbinte, aromat şi conţine nu ştiu ce medicament miraculos. Bălării! Nu are niciun efect, deşi cred că am băut cel puţin zece căni până acum. Mă consolez un pic cu imaginea pisicilor tolănite cu nepăsare pe recipient…

Dar cel mai tare mă enervează  (pe lângă faptul că trebuie să-mi ţin în cârcă simptomele  la birou, în loc să le biruiesc înfofolită în aşternuturi) că am răcit în cel mai stupid mod cu putinţă: două strănuturi puternice, urmate de o bruscă durere în gât, mâncărimi în nas şi o durere localizată în urechea stângă. Toate pe nepusă masă, într-o duminică după-amiază însorită cu temperaturi de peste 30°C.

V-am spus, dar, că urăsc răceala?

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Tagged on: , ,

13 thoughts on “Astăzi urăsc: răceala

 1. Moshu

  Știu că dau, sunt un exemplu de dependent de picături de mulți ani. Oricum am înțeles că nici nu s-ar mai fabrica Olynth, cine știe ce băgau în el…

 2. Ihrielle Post author

  Pai, cu ce te “droghezi” daca nu mai e Olynth?
  Cine stie ce or baga in medicamente, in general. Excipientii aia sunt de toata jena in 99% din cazuri…
  Din fericire, ma simt mai bine azi, asa ca renuntat sa mai iau medicamentele 🙂

 3. Moshu

  Mai sunt și alte picături 😀 Nici nu mai știu cum îi zice la ce am acasă acum, că e luat de mai demult. Oricum încerc să nu pun prea des, că se lipește oricum de mine indiferent de brand.

  Anyway, get well soon!

 4. Ihrielle Post author

  Decat picaturi, ca tot e in trend acum, prefer varianta bio, cea cu scobitul in nas :))

  Multumesc! Daca nu trece, ma consolez cu faptul ca febra ma face prolifica la capitolul scris.

 5. ggl

  > sunt un exemplu de dependent de picături de mulți ani

  Dacă foloseşti mai mult de o săptămână devii dependent pentru că-ţi usucă mucoasa nazală. Am păţit ţi eu, m-a ţinut vreo trei luni dependenţa. Deci mai bine că l-au retras.

  Acum mă tratez cu ceea ce am scris mai sus şi uleiuri esenţiale de mentă sau eucalipt. Sau pastă dinaia chinezească mentolată. Exclusiv pentru uz extern. Ah da sau Halls + strănut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php