Bilanţ de călătorie în cifre şi nume 2

Azi noapte m-am visat divulgând informaţii confidenţiale de la muncă. Nu ştiu ce legătură are asta cu bilanţul de călătorie, însă începe să-mi fie tot mai clar că nu am evadat suficient de departe. Mă rog, să vededem ce s-a întâmplat.

Anul trecut a fost sărac în ieşiri: nu am mai numărat zeci de week-end-uri consecutive petrecute în “afara localităţii”, nu am fost pe munte şi nici nu am avut prea multe locuri noi de adăugat la “averea” turistică. Dar nu mă plâng, ci mă bucur şi-aşa:

  • Prima plimbare a fost pe meleaguri belgiene. Am vizitat Antwerp, Gent, Brugge şi Bruxelles.
  • Restul primăverii mi-am petrecut-o în ţară, cu oprire la biserci fortificate, cabana Cuca, peşterile Polovragi şi Muierii, iar mai spre vară în Dobrogea, la Almalău şi 2 Mai
  • Vara m-am orientat spre meleaguri transilvane: Cheile Grădiştei, Cisnădie şi Sibiu, Braşov
  • Toamna m-a cuprins dorul de copilărie, aşa că am fugit la mare, la Mangalia. Apoi m-am întors, dar am fugit iarăşi; de astă dată la turci, în Istanbul. La final de anotimp am reuşit să-mi îndeplinesc o mai veche rezoluţie: am fost la Târgovişte.

În total am parcurs aproximativ 9.974 km (cu 6.712 km mai puţin ca în 2010) dintre care 4868 cu mașina, 1602 cu trenul, 3504 cu avionul si 5 pe apă (cu bacul).
Voi cum şi unde v-aţi plimbat?

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


13 thoughts on “Bilanţ de călătorie în cifre şi nume 2

  1. DarkClaudS

    Tocmai ma pregatesc sa scriu un text asemanator si fiindca mi-ai luat-o inainte, o sa iti fur ideea si o sa incerc sa vad cati kilometri am parcurs anul trecut. Apropo, parca era vorba sa iesim la o cafea, luni vei fi la WG?

  2. Moshu

    Wow, ce statistică la kilometraj, se vede că lucrezi cu cifre 🙂 Eu nu am ținut niciodată socoteala distanțelor parcurse.

    Pe la începutul anului trecut am reușit să ajung în sfârșit în Sibiu vreo două zile, nu mai fusesem niciodată. Apoi în vară am fost două săptămâni la niște rude din Canada, în partea de est (Halifax și împrejurimile din peninsulă, plus două zile în Prince Edward Island). La întoarcere am avut ocazia și de plimbare câteva ore prin centrul Londrei, până să plece avionul spre București. Nu prea mi-a plăcut, am prins aglomerație mare, plus un miting contra tăierilor din pensii și ajutoare. Sper să mai revin în UK totuși, mai ales în Manchester (go United!).

    Apoi în august am văzut și Alba Iulia, cu ocazia Dark Bombastic. Frumos de tot, mai ales cetatea.

    În octombrie am ajuns o săptămână în sudul Franței, la Montpellier, de unde zilnic vizitam alt oraș. În general spre Provence (Aix-en-Provence, Arles, Nîmes, Avignon), dar și în partea opusă, pentru că nu puteam să nu merg și în Carcassonne 😀

    În rest, vizitele obișnuite la locurile de baștină alor mei (Turnu Măgurele pe linie maternă, Izvoru-Dulce, Buzău pe linie paternă) și ale soției (Constanța și Drobeta).

  3. Ihrielle Post author

    Moshu, dar te-ai plimbat anul asta, nu gluma :D. In Canada si GB n-am fost si nici in sudul Frantei. La Alba Iulia sper sa ajung anul asta
    Origini buzoine si dobrogene: bifat :))

    P.S.: nici eu nu numaram kilometri pana in 2010 🙂

  4. ggl

    Astept totusi ziua in care o sa ne spui cum ai fost cu caruta sau bicileta in Mongolia. Sau tu sau DarkClauds, care cred ca a contribuit mai mult decat tine la topirea calotei polare anul asta.

  5. DarkClauds

    Gelu, eu as pleca cu bicicleta chiar si pana in Mongolia, dar deocamdata nu vrea nimeni sa mearga cu mine, asa ca daca te oferi sa imi fii coechipier planificam o drumetie “eco” catre ce colt al lumii vrei tu.

  6. child

    sibiu, alba iulia (in acelasi “pachet” cu moshu :))), jud. buzau, fortificatele, targovistea. mult mai putin fata de anii trecuti, si a ramas o multime de concediu neluat 🙁

    anul acesta va fi sigur: brasov x 3, alba iulia. posibil rasnov 🙂

  7. ihrielle

    ggl, cu caruta as face inconjurul lumii; pacat ca eu si calul cu pricina nu avem concediu in aceeasi perioda. Ca sa nu mai spun de carutas…

    Tu pe unde te-ai plimbat cu trasura caruta in 2011? 🙂

  8. ggl

    Din pacate am niste probleme de sanatate care nu imi permit sa mai fac excursii mai lungi de 100 km cu bicicleta, cel putin anul acesta. Anul asta vreau sa merg pana in Polonia, cu autobuz probabil.

    N-am fost cu caruta, dar am fost cu bicicleta pana la Belis, in jur de 140 km. Plus inca vreo doua ture mai scurte prin zona, care nu se pun pentru ca sunt sub 100 km. Am mai fost cu avionul pana la Londra, dar aia iar nu se pune pentru ca n-a fost avion cu tractiune animala.

  9. ggl

    Merci.

    Neah. Probleme la cervicală de la accidentul din mai, aparent. Când am făcut tura la Beliş nu ştiam de ce îmi amorţeau două degete. Acum ştiu. Am voie sporturi de babalâci (nordic walking anybody?) plus mers cu bicicleta ca şi fetele, trasee scurte, fără cărat rucsac greu în spate, fără dormit la cort sau în condţii nasoale. A zis doctoriţa să mă mai uit în buletin şi să mă las de sporturi “extreme”. Am început prin a mă lăsa definitiv de snowboard pentru că cu ăla mi-am rupt mâna şi am făcut primul traumatism cervical de la care mi se trage toată povestea. Accidentul din mai a fost “bonus”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php