Bilanţ de călătorie în cifre şi nume 4

Nu pot să cred că am ajuns la numărul patru al rubricii ce însumează călătoriile mele de peste an şi, trecându-le în revistă, cât de zgârcită am fost când a venit vorba să vorbesc despre ele.  Dar să nu mai lungim vorba şi să trecem la nume:

Tren vechi

– paşii m-au purtat pe aceleaşi poteci bătute şi răs-bătute: Băile Herculane, Sinaia, Braşov, Sinaia-Cota 2000-Cabana Padina, Mangalia, Bran

– dar am descoperit şi locuri noi, care mi-au bucurat ochii şi mi-au zgândărit imaginaţia:  Podul lui Dumnezeu, Berlin, Alba Iulia, Roşia Montană, Cabana Frasin.

Am avut nenumărate – şi tot atâtea abandonate – încercări de a scrie despre toate locurile noi pe care le-am întâlnit, dar ideea despre a scrie despre mine şi despre ceea ce fac eu nu mi se mai pare decât o vanitate deşartă. O formă total neproductivă de a îmi pierde timpul, de altfel, din ce în ce mai limitat şi tot mai puţin al meu. Aşa că, strict pentru evidenţa personală, pe care oricum o ţine mult mai bine bunul meu prieten Excel, în 2013 am străbătut: 8.892km (aproximativ aceleaşi distanţă parcursă ca în 2012) dintre care 3.756 cu mașina, 2.136 cu trenul şi 3.000 cu avionul. Constat că numărul kilometrilor parcurşi cu maşina s-a dublat, ceea ce, de altfel, reflectă tiparul întregului an 2013 şi anume reconfigurarea relaţiilor sociale . Unii oameni vin, alţii pleacă, tu însuţi te duci şi te întorci – dacă nu te întorci înseamnă cu fie ai emigrat, fie te-au răpit nu ştiu ce insurgenţi pentru recomensă. Sedentarismul nu este o opţiune, aşa că mai bine împachetezi bocceluţa şi porneşti la drum.

 

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php