Brasoave

– Mergem la Brasov? Aceasta este intrebarea pe care fetita o punea invariabil inainte de orice plecare cu trenul.

Insa intamplarea facea ca de fiecare data destinatia la care visa ea sa nu coincida cu cea pe care adultii i-o hotarasera. Asta presupunea multa abilitate din partea adultilor in a o convinge ca merge la Brasov si multa candoare copilareasca din partea ei in a-i crede… nu pentru mult timp. Mai devreme sau mai tarziu, odata ce trenul se oprea la destinatie, fetita avea sa exclame cu tristete:

-Asta nu-i Brasovul! Asta-i Buzaul…sau Mangalia (dupa caz).

Anii au trecut si fetitei, deja adolescenta, nu mica i-a fost mirarea cand in sfarsit trenul a ajuns in gara din Brasov, ducand-o intr-un oras necunoscut dar indelung visat. S-a plimbat pe strazi admirand stiluri arhitecturale necunoscute pana atunci si a savurat, pentru prima data, libertatea unei zile pentrecute singura intr-un loc nou-nout. Dar bucuria i-a fost de scurta durata pentru ca mica escapada i-a creat dependenta de…independenta.

De atunci, in ochii fetitei, acum adult fara voia ei, Brasovul a capatat valentele unei Mecca, fara a avea ceva sfant il el, ci sacru: un vis de copil, zis intr-o calatorie cu trenul.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Tagged on: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php