Brief is the light on our way

Astăzi se împlineşte un an de la moartea unui artist fără de care metalul finlandez ar fi fost mult mai sărac şi mai trist. Miika Tenkula se numea acesta şi a fost timp de 16 ani chitaristul şi compozitorul formaţiei Sentenced. Tot lui trebuie să-i mulţumim pentru ideea de a înfiinţa ante-aminita trupă, dar şi pentru mostra muzicală ce urmează (nu uitaţi de versuri):

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


24 thoughts on “Brief is the light on our way

 1. Alex

  RIP.
  Sentenced au fost una din trupele care au definit metalul pentru mine, incepand inca din 1995, cand am avut ocazia sa ascult prima data Amok si pana in 2005 cand s-au desfiintat. Din pacate odata cu nefericitul eveniment din 2009, s-a spulberat orice sansa oricat de mica de a se reuni.

 2. Alex

  asta e discutabil, intr-adevar Amok are un aer aparte datorita maraielilor inconfundabile marca Taneli Jarva, dar daca e sa ne gandim doar la Down, urmatorul album, are mult mai multe piese bune, o productie si o compozitie superioara, asta ca sa nu ma apuc sa vorbesc si de restul albumelor 😉 Oricum, mereu am zis, finlandezii astia au un numar obscen de mare de trupe bune 🙂

 3. Ihriel

  Bine zis discutabil pentru ca fiecare apreciaza muzica in felul sau 🙂 Dar la partea cu densitatea mare de formatii finlandeze bune pe metru patrat nu pot decat sa fiu de acord cu tine. (scuze, am febra)

 4. Costin

  Odin sa-l odihneasca in pace! Sper ca acum pluteste in raurile de alcool pe care si in viata de pe pamant obisnuia sa le ingurciteze suferind de inima fiind.
  Sa vedeti ce tragedie o sa fie cand o sa moara vreo bunoaca de gagica rockarita gen Tarja, Sharon sau chiar tipa de la Lacuna Coil.
  Atunci o sa plang pe infundate 😀

 5. Ihriel

  Costin, voi face abstractie de tonul tau zeflemitor pentru a-ti atrage atentia ca in aceasta postare este vorba despre Miika Tenkula in calitate de muzician si nu de om. Nu cred ca suntem in masura sa apreciem gradul de moralitate a vietii pe care a dus-o.

 6. Ihriel

  Domului sa ne rugam! Nu de alta, dar la pomana acestuia s-ar putea sa se taie maioneza, icrele, pilaful sau sa se crape crucea de cacao de pe coliva 😛

 7. a

  nu inteleg ce a vrut sa spuna timidul cezarica (damn, iar l-am ratat)insa am doua posibile intepretari:"ce morbid, iti place ingerash" = sugereaza ca lui ihriel ii plac oamenii care au murit si acu sunt ingerash, adica e necrofila, sau a uitat o virgula intre verb si complement, adica i se adreseaza lui ihriel cu apelativul "ingerash" :)))

  in orice caz am ras 😀

 8. Ihriel

  Cezar, te amuza asteptarea noastra sau te astepti sa te amuzi oricum?

  Ionut, Tenkuiala este mai degraba un nume adecvat unui zidar/zugrav 😛

 9. cezar

  Ihri: nu mai e nevoie sa astept ca ma amuz oricum, de una, de alta, de conjunctura si de situatie. Si de mine 😀

  @copilash: iti zic un banc 😀
  'Era odata un imparat care avea un cal. Calul nu radea, nici nu plangea. Pentru ca imparatul iubea acel cal mult de tot, s-a hotarat sa dea jumatate de imparatie cui ii face calul sa rada, si cealalta jumatata cui ii face calul sa planga. Au venit tot felul de oameni, dar nimeni nu a reusit sa scoata un zambet sau o lacrima de la cal.
  La un moment dat a venit un taran, a intrat in grajd si i-a soptit ceva calului la ureche: s-a prapadit calul de ras =)).
  Dupa ce s-a calmat din ras, se aud din grajd hohote de plans :((.
  Imparatul perplex, si lefter, il intreaba pe taran ce a facut ca sa rada calul:
  – I-am zis ca am p… mai mare ca a lui.
  – Si cum ai reusit sa il faci sa planga?
  – I-am aratat-o.'

  Asta mi-a sarit in minte cand ti-am citit comentul 😀

 10. Ihriel

  Cezar, mi-a sarit si mie ceva cand am citit comentariul tau, si anume, inima. Noroc cu cenzura, ca m-a scapat de cardiolog, psiholog si dendrolog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php