Ce cărți am mai prăduit (vol. IV)
Nu mai făcusem o comandă la Polirom de aproape 3 ani! Trei ani, între mine și Polirom, incredibil, imposibil. Așa că trebuia să remediez cumva situația asta, cum știam eu mai bine. Îngreunându-mi rafturile.
Soț și Soție, cumpărat din două motive: unu pentru că, după Dezgolită (care m-a enervat cumplit și căruia i-am scris o recenzie la fel de cumplită, de care m-am rușinat ulterior) mai voiam să-i dau autoarei o șansă și al doilea pentru că a costat doar 10 lei. Da, recunosc, nu-mi ajunge reducerea de club de 30%, mai vânez și „iefteneaua”.
Cartea șoaptelor am cumpărat-o la recomandarea unui prieten.
La romanele lui Dan Lungu este simplu – am citit acum vreo lună Sunt o babă comunistă, mi-a plăcut și mi-am zis în sinea mea „Ce fain scrie omul ăsta”.
Mireasa cu șosete roșii – pentru că a costat 10 lei și pentru că știu sigur că apare și o pisică faină la un moment dat.
Câteva lucruri despre tine – pentru că acum câteva săptămâni dădeam numai peste cartea asta pe internet și mulți oameni faini o recomandau. Ca să fiu sinceră, ea m-a determinat să fac acum comanda la Polirom în loc să mai aștept câteva zile până la salariu.
Și Hams și Regretel – nu știu, cred că am citit ceva, pe undeva, de bine despre ea. Sper să am o surpriză plăcută.
Degete mici – Din același motiv pentru care am cumpărat și romanul Zeruyei Shalev (primul). Ah, Zilele regelui mi-a scos peri albi.
- Cum mi-am vândut „libertatea” pe un ciorchine de struguri și trei prune
- Când ești supărat…
“Cartea șoaptelor”, ce frumos. Deși pe alocuri cu imagini prea poetice pentru gustul meu, am devorat-o mai ales pentru mărturiile despre genocidul (sau genocidele, că au fost mai multe reprize) armenilor. Te întoarce totuși pe dos cartea, multe povestiri sunt cutremurătoare… la final nu mai rămâi cu alt gând decât că toată istoria e doar un șir de orori, îți cam piere cheful să mai cauți părțile frumoase din ea.
Și nici nu bănuiești măcar cine este prietenul ăla, nu? 🙂
Abia aștept s-o citesc, poate o să am timp să-ți împărtășesc și câteva impresii.
Heh, nu mă gândisem, că nu am vorbit direct despre asta. Acum îmi dau seama că probabil ai văzut ce rating i-am dat pe Goodreads. 🙂
Este și ratingul o formă de recomandare 😀
Mie mi-a placut foarte mult Sot si sotie .
Imi place stilul , imi place fraza lunga . Autoarea nu pierde sirul , nu se incurca in exprimarea ideii dar mai ales mie mi se pare ca face o analiza profunda a sentimentelor , si are o grija pentru amanunt cand reda ceva.
Spor la citit !
Anca, ai contribuit și tu întrucâtva ca Soț și Soție să ajungă la mine în casă. Ai scris la un moment dat despre ea într-un comentariu, nu mai știu dacă pe blog sau pe facebook, și m-ai făcut curioasă 🙂
🙂 cel mai mult , dintre cartile ei , mi-a placut Thera . Oricum , mie mi se pare o scriitoare talentata . Si , in general , as putea fi acuzata de ” misoginism literar ” …fiindca citesc carti ale autorilor barbati ,… dar Zeruya Shalev m-a convins . Scrie foarte frumos si are o intelegere a aproapelui de admirat .
Sper sa-ti placa , si sa ma crezi si altadata ! Lectura placuta …
Ia-ţi romanul lui Ioan Groşan, O sută de ani la porţile orientului. E cu nişte călugări itineranţi şi un anume vodă mazilit care merge la Stambul să încerce să-şi recupereze tronul pierdut. Delicios.
Am citit descrierea. Musai îl iau 😀
Am cumparat si eu Ioan Grosan . Pare interesanta . Anul acesta , pentru mine este anul scriitorilor romani . Vreau sa spun ca am hotarat sa cumpar doar carti ale scriitorilor romani ( in 2015) . 🙂
Acum citesc Ioan Grosan – O suta de ani de zile la Portile Orientului . Are mult umor si este totodata subtil , ingenios , surprinzator . Ma destinde .
Mă bucur să aud decizia ta, sunt sigură că vei descoperi mulți scriitori faini așa 🙂
Eu tot n-am apucat să cumpăr cartea lui, însă am cumpărat multe cărți scrise de alți autori români.