Concurs: Soţul, cel mai deştept bărbat

Miercuri, 10 martie, ora 07.30: la ştirile din TV se vorbeşte despre 9 martie ca fiind ziua în care femeile îşi consolează bărbaţii prea stresaţi de 1 şi 8 martie (un fel de ziua bărbatului). În afară de faptul că ştirea nu mai este de actualitate (dacă aflam de ieri dădeam şi eu un blid cu grăunţe Darling vreunui cotoiatist cu babeţică marca “In Mc Trash we trust”) atenţia mi-a fost atrasă de noua semnificaţie atribuită zilei pe care mama m-a învăţat să o asociez cu mucenicii şi baba ei.

Aşadar, am căscat ochii mari să mă mai pun la curent cu ce fel de reparaţii mai primesc bărbaţii în ziua de azi. Pe baza vagilor cunoştinţe în domeniu (mai mult de ordin speculativ), mă aşteptam, deci, la ceva interviuri în care zeci de masculi povestesc rânjind satisfăcuţi despre dansul din buric prestat de vecina de la trei (cu acordul nevestei), de meciul de pe canalul de sport sau măcar de PET-ul de bere răsuflată.

Se pare că m-am pripit: la TV arăta o duduiţă cam tomnatică scormonind printre produsele dintr-un magazin clasic de cadouri (genul în care te pierzi în ceaţă la propriu, după ce ai inhalat fumigena aromată şi ai avut halucinaţii cu pisica aia sinistră de dă din labă).  În câteva secunde, între respectiva doamnă (cum am aflat ulterior) şi reporterul de la neinteresantul post TV se încinge un dialog, redat cu aproximaţie în continuare:
Reporter: Vreţi să luaţi un cadou prietenului de ziua bărbatului?
Femeia: Da
Reporter: Ce anume?
Femeia: O “Diplomă pentru cel mai bun soţ” sau o “Diplomă pentru cel mai deştept bărbat”… Nu ştiu încă.

Nu ştiu ce a urmat pentru că, manierată cum sunt am considerat sub demnitatea mea să mor râzând, astfel că am închis televizorul. Însă bănuiesc că doamna avea să adauge: “este dificil să faci astfel de alegeri când societatea te obligă la monogamie şi încă nu s-a definitivat un instrument adecvat de măsurare a inteligenţei”.

În sprijinul viitorilor nehotărâţi surprinşi de camerele de filmat, propun un brainstorming pe tema “Cea mai originală diplomă pe care aţi face-o cadou” (da, ştiu ce o să spuneţi, nici prin cap nu mi-a trecut să fac asemenea cadou, dar ce nu face omul pentru a câştiga ceva?). Ca şi data trecută, duminică seara la ora 23,59 vom ciocni un pahărel de ţuică (de prună!) în cinstea câştigătorului (unic de astă dată, că eu nu mi-s cu salariu ca alţii).

Premiul? Nu ştiu încă… Oscilez între  o poză cu cea mai bună femeie şi una cu cea mai deşteaptă soţie; sau invers.

Mâţă afurisită, născută pentru a supune oamenii torturilor mâţeşti. De mai bine de 5 ani trăieşte printre bipezi cu gândul de a le face zile negre. De cele mai multe ori, reuşeşte.
Cunoscută sub numele de: Bestia, Drac, Sătănilă, Sarsailă, Drăcilă Berbeleac.

Kirb.zât – who has written posts on Kirb's Crib.


22 thoughts on “Concurs: Soţul, cel mai deştept bărbat

 1. Mercu

  “Pentru cea mai tacuta femeie din lume, mama-soacra”

  Pentru cel mai bun sef, cel care ne aduce aminte ca intotdeauna e mai bine acolo decat aici”

 2. Kirb.zat

  Cezar, asteptam niste fapte de vitejie din partea ta (macar sa ne anunti ca ai terminat Cezar IV :P)

  Mercu, pentru ca aschia nu sare departe de trunchi, as adauga: ”pentru cea mai tacuta sotie… a altora” 😛

 3. arici pogonescu

  ” pentru omul ce inca poate zambi , fara s-o faca fals ” …iertare daca-i prea serioasa ( fiecare gand e rodul – mai mult ori mai putin – unor conjuncturi )

 4. Ihriel

  Alex, iti multumesc pentru reclama pe care mi-o faci. Nimanui nu i-a trecut prin cap pana acum sa ma descrie ca pe mediu propice platitudinilor :P. Drept pentru care iti acord diploma “pentru cel mai curajos mancator de shaorma”.

  Anna, eu nu insist sa iau diploma “pentru cel mai pistruiat bataus din mediul virtual”, asa ca da-mi-o mie p-aia cu goth-ul (sigur sunt cea mai pistruiata? 😀 😀 :D)

 5. Alex

  Eu? Mancator de shaorma? Multumesc, dar chiar nu merit o astfel de inalta distinctie, frigaruia de fier, din simplul motiv ca nu servesc acest produs. 😀 but thanks anyway.
  Evident ca nu am insinuat vreun mediu propice platitudinilor, insa din pacate joia dupa-amiaza nu raspund la provocari, revin maine pe marginea subiectului. 😀

 6. Irene

  diploma unicului sot care e si barbat destept? unde o atarna?
  aia cu pistruii, ai grija… ma confunda lumea cu o irlandeza. 😛

 7. Ihriel

  Pogonescu, chiar ma intreb cine este cea mai tare gotherita irlandeza si, mai ales, daca are si pistrui 😛

  La streang ma gandeam si eu (tot la fel de bine ar putea fi suspendat intre doua lumi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php