Dacă ar vorbi computerele…

Mă tot întreb cum ar fi o lume în care computerele vorbesc. Şi aici nu mă refer la  capacitatea de a spune “Aye, sir!”, adică de a confirma sau infirma, după caz, o comandă. Asta am văzut-o de n ori în filme. Mă gândeam la un computer dotat cu conştiinţă de sine, care gândeşte şi-şi  poate verbaliza gândurile.

Dacă asta ar fi posibil, oare desktopul de la muncă s-ar plânge la fel de mult de mine (pe cât mă plâng eu zilnic de el? Oare laptopul personal, în semn de răzbunare, ar fi fan My Dying Bride şi m-ar şantaja (cu restarturi) să-i cumpăr bilete la concertele lor?
Habar n-am, dar este o idee pe care merită s-o rumeg pe îndelete. Poate într-o poveste…

Până atunci, vă las cu mesajele pe care computerele din viaţa mea ar trebui să le poarte cu mândrie în piept (bineînţeles, dacă ar avea tricouri):

fostul desktop personal, rămas la ai mei: Eu nu o să ambandonez niciodată calculatoare, pentru că le doare…

laptopul de acasă: Nu ştiu eu prea multe, dar mă ţin bateriile!

desktopul de la muncă: Sunt o ruşine pentru nivelul de dezvoltare tehnologică a secolului XXI.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Tagged on: ,

9 thoughts on “Dacă ar vorbi computerele…

 1. ggl

  “Hello Dave. Grab a chair and pour yourself some whiskey, will you?”

  Eu mi-am schimbat locul de munca am inceput sa lucrez pe Mac. Astia dezvolta pe Mac ca cica merge bine Eclipse-ul si e Unix dedesubt (desi chestiile de *nix cam crapa, iar Mountain Lion e dotat cu un interpretor Perl so 2007, which was like five years ago; inainte de criza chiar). Cu sistemul de operare m-am obisnuit deja desi fata de Linux/FreeBSD e cam enervant, insa daca deschizi terminalul esti aproape ca acasa, iar interfata de deasupra e foarte prietenoasa cu bipedul dintre monitor si tastatura. E foarte eye candy, iti vine sa mananci fonturile, asa frumoase sunt si asa bine se vad. In rest it doesn’t live up to the hype, desi ideea de a avea doar un monitor e foarte tentanta. Deci daca as avea de ales intre Wingoz si OSX as alege OSX fara sa clipesc pentru ca Wingozu’ trezeste in mine apucaturi criminale. Nu-mi dau seama cum o firma a reusit sa faca un s.o. atata de cacacios si sa si aiba monopol, e peste puterea mea de intelegere. Weekendul trecut a trebuit sa fac un wireless sa mearga pe Wingoz 7 si am crezut ca am dau cu laptopul lui O. de pamant.

  Cu tastatura frantuzeasca nu m-am obisnuit, aia inca imi sta in cale, iar o tastatura de Mac e 40 euro, deci n-o sa-mi iau din banii mei desi I’d kill for a US keyboard. Francezii ar trebui sa se ocupe de facut vin si branza si de promovarea artei, nu de tastaturi.

 2. Ihrielle

  Tastatura in franceza am si eu (am avut cinci ani la dispozitie sa ma obisnuiesc, ceea ce se vede nu-i qsq?).
  “Brainwashed by Apple?” 😛

  P.S.: Mi s-a parut mie ca ti-ai schimbat job-ul…

 3. ggl

  De ce, scriu mai putin pe bloguri?

  I ain’t brain washed by no fruit company. Tocmai am zis ca crapa chestiile de *nix si ca treaba asta suge. Saptamana asta mi-a crapat mcrypt-ul.

  Scriu asta de pe PC cu Ubuntu 12.04. Apropo. I-am pus recent unei prietene pentru taica-so pe laptop exact asta: Ubuntu 12.04 cu Unity. E foarte incantat. Easy to use, a recunoscut pana si camera, updates for 5 years, yay, Ubuntu for teh win! Venea cu ceva MeeGo, o prostie dedistributie comerciala abandonata. A sinking ship.

 4. Ihrielle Post author

  Nu ma refeream neaparat la o persoana anume cand am zis faza cu brainwashed by Apple. Banuiesc ca nu tu ai decis ce computere sa cumparati… La noi la firma se practica “Brainwashed by Microsoft”… noi inca avem XP si IE7. Ceea ce suge mai tare ca buretele :))

  Acasa am 7-le si ce browser ma taie capul (nu IE). La cat folosesc laptopul, este o solutie onorabila 🙂

 5. ggl

  Nu eu am luat-o, însă pare să fie motivată şi au luat-o după ce s-au chinut cu Eclipse-ul pe Ubuntu, cică crăpa interfaţa grafică când rulai Java (Eclipse-ul e scris in Java) şi Perl in fundal de umplea memoria. Probabil memorie prea puţină, începea să facă swap şi se mucea X11. Nu ştiu. Tre să încerc şi eu să rulez un Eclipse pe PC-ul meu cu Ubuntu.

  Şi eu am XP pe care-l folsoesc ocazional strict pentru Photoshop si Lightroom. Wingoz 7 suge rău de tot. Pe mine mă scoate din sărite pentru că au ascuns tot felul de chestii importante de configurare la mama naibii sub 5+ niveluri in meniu de nu le găsesc niciodată şi mă enervez de îmi vine să dau cu el de pământ. Pe Mac şi în Linux/BSD e realtiv simplu, sunt uşor accesibile.

  IE nu folosesc, mi se pare enervant. Mai mult folosesc Firefox, deşi Chrome-ul se mişcă mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php