Despre „schimbarea ordinii mondiale” online

De ceva timp mă tot gândesc la site-urile/blogurile/cauzele/paginile de pe facebook inspirate din Zeitgeist, prin care proprietarii lor își propun să schimbe lucrurile, să declanșeze o nouă ordine mondială. Adică mă gândesc că poate n-ar trebui să scriu despre ele, dar cum sunt atât de multe încât încep să suspectez un nou trend, nu pot să le igonor.

Pentru discuția de astăzi am ales ca exemplu, “Altruiștii (după cum se autointitulează).

Este vorba despre „Primul magazin din lume cu produse gratuite”, vegane şi organice. Titlul nu-mi spune nimic altceva decât că o hoardă de români utilizatori de internet şi mari iubitori de chestii moca, îşi vor îmbrăca haina eco şi vor da năvală pe site. Până aici nimic nou, nimic surprinzător. Până mişcăm de scroll şi vedem în stânga un anunţ demn de prima pagină a ziarului Libertatea: “România, prima ţară care aboleşte sistemul monetar”.

Wtf? mi-am zis. Cum or să reuşească oamenii să facă asta? Citesc mai departe, „Misiunea” site-ului și aflu astfel că înfăptuitorul acestei curăţiri spirituale este însuşi Dumnezeu, acționând prin intermediul drept-credincioşilor săi care vor refuza să mai folosească “ochiul diavolului” în viitoarele tranzacţii economice. Iar site-ul, prin produsele pe care le oferă gratuit, este, bineînţeles, un pionier în depăşirea acestei invenţii malefice care este banul.
M-am gândit că poate o fi iniţiativa vreunui grup de bogătaşi cu frică de Dumnezeu și conștiință subțire care, văzând câţi oameni trăiesc în sărăcie și exploatare, au fost cuprinşi de remuşcări şi s-au gândit să cultive produse organice pentru a le dărui acestora şi a-şi mai șterge astfel din păcate. Însă rubrica “Donaţii” mi-a demonstrat că scenariul meu este cel puţin fantezist, dacă nu chiar utopic: magazinul va fi aprovizionat cu produsele de care “altruiştii” vizitatori se vor lipsi în folosul cui o vrea să le “cumpere”.
Tot din aceeaşi rubrică am înţeles că până şi în această neprihănită stână oile Domnului sunt păzite de lup:

De asemenea poți dona bani. Sumele strînse din donații se utilizează exclusiv pentru achiziționarea produselor listate pe sait, achiziționarea materialelor necesare (cutii de carton, folie cu bule, bandă adezivă) expedieri coletelor, plata curierului; întreținerea saitului

Nu mă interesează în ce scopuri (v)or să folosească banii, dar ceva nu se leagă. Nu spuneau tot oamenii ăştia că vor să schimbe sistemul monetar?

Acest sistem monetar (N.A.: actual) este o rușine pentru societatea umană și denotă caracterul primitiv al spiritualității sale.
Este timpul să renunțăm la el, ACUM

Ori, din câte spune Dex online

monetar – MONETÁR, -Ă I. adj. referitor la monedă. o sistem ~ = ansamblul reglementărilor legale privind moneda unui stat.

monedă – MONÉDĂ s. f. 1. ban care are curs legal într-un stat. o hârtie ~ = bani de hârtie. 2. ban de metal.

Rezultă așadar că moneda oamenilor este banul, adică leul. Fix unul dintre lucrurile pe care vizitatorii acestui site sunt încurajaţi să-l doneze… pentru a se împiedica folosirea lui.
Mda, este logic, la o adică, funcționând pe principiul: dați-mi mie banii ca voi să nu-i mai folosiți și să contribuiți la perpetuarea sistemului monetar actual. Eu îi voi scoate din circulație… ă, nu,… îi voi folosi pentru a cumpăra niște chestii pe care să le folosiți tot voi. Și uite așa am terminat sistemul monetar actual.

Interesant punct de vedere. Doar că eu sunt de părere că nu existența unei monede de schimb este responsabilă pentru „primitivismul nostru spiritual”, ci banul în sine. De aceea propun înlocuirea acestuia cu altceva, cum ar fi, de exemplu, rahatul de mâță. Nu spun asta pentru că sunt eu proprietar de pisică, ci pentru că acestă nouă monedă are o serie de avantaje incontestabile:
– se găseşte uşor în orice grădină, deci este accesibil oricui și oricând (este drept că implică un pic de efort pentru a-l identifica și manipula), ceea ce înseamnă că nu se va mai munci decât din plăcere
– poate fi “realizat” la domiciliu de către pisica proprietate personală, ceea ce va duce la o creștere a numărului de pisici de apartament
– datorită universalității sale (lucuitorii din Laponia pot profita de ocazie pentru a adopta o pisică) și a mirosului său înțepător, va fi total neatrăgător pentru hoți, pe care îi suspectez că se vor reorienta profesional, spre crescutul pisicilor.
Ce-i drept, soluția mea are şi un imens dezavantaj: pentru a putea produce mai mult, pisicile vor fi exploatate, prin îndopare, crescând astfel incidenţa obezităţii în rândul dragilor noastre feline.

Acum serios vorbind, chiar credeți că omenirea se va schimba astfel?

P.S. Îmi cer scuze persoanelor care s-ar putea simți lezate de acest articol. Scopul lui nu este acela de a jigni, ci de a diseca niște idei greșit formulate. Din păcate, pentru reușita unei cauze nu este suficientă noblețea. Trebuie umanism, logică și consecvență.

Later edit (13.05.2010) Se pare că s-au sesizat între timp şi au modificat rubrica de donaţii. Acum nu mai cer în mod explicit bani, însă mie tot nu mi-au şters impresia că au dat cu bâta-n baltă.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


24 thoughts on “Despre „schimbarea ordinii mondiale” online

 1. mihaeladitoscana

  eu propun sa schimbam moneda nationala in graunte.deci,cate graunte vrei pentru o pareche de cercei? 🙂 cati saci de graunte vrei pentru a ma lasa sa petrec o noapte cu kirb? 🙂

 2. ggl

  Haha. Aia au link in josul paginii la o chestie cu titlul “iesirea din matrix”. Am dat click si ce sa vezi, al treilea articol e despre un documentar despre fuziunea la rece. Pentru cei care nu stiu, acest tip de “fuziune” a fost descoperit in 1989 de catre Fleichmann & Pons, oameni de stiinta respectabili, care s-au lasat dusi de val si au devenit in scurt timp sarlatani. Experimentele lor n-au putut fi reproduse nici atunci, nici de atunci, nici acum, desi unii inca mai incearca. Uneori au ceva rezultate aleatoare foarte interpretabile, alteori explodeaza celula de fuziune la rece si-i omoara. Fuziunea la rece n-a incalzit apa pentru o cana ceai din 1989. Adica de 22 de ani. Dar e sursa de energie a viitorului. A unui viitor in care omenirea va aboli energia, probabil. Pana atunci vom fi nevoiti sa fisionam uraniu si sa ardem combustibili fosili.

 3. Ihrielle Post author

  ggl, a unui viitor foaaaaaaarte indepartat, dupa cum arata situatia. Asta daca nu ne luam dupa teoriile conspirationiste care spun ca de fapt fuziunea la rece a reusit de minspe mii de ori pana acum, doar ca acest lucru ne este ascuns de oamenii care au numai de castigat de pe urma metodelor traditionale de obtinere a energiei.

  Mihaela, te avertizez ca noptile petrecute cu Kirb nu sunt sigure din principiu (she ain’t cheap, okay?). Nici macar platite in moneda Royal canin.
  P.S.: Ai tu asa multe graute?

 4. child

  aw, am dat si eu click unde zice ggl, aflu ca noul card de sanatate are implantat acel cip infam. la naiba, dupa ce ne-au implantat cip-uri in noile buletine si in noile pasapoarte, am crezut ca au terminat cu ele.

 5. Ihrielle Post author

  Asa-i ca incepi sa iubesti tot mai mult nebuniile teoriile conspirationiste? Dintr-una se fac alte cateva zeci si uite asa se instaureaza paranoia in masa.
  Acum sa nu credeti ca-mi plac cheap-urile astea si ca abia astept sa le “port”. Insa consider ca exista treburi mult mai importante de care poporul roman ar trebui sa se preocupe. Sa gandeasca ar fi unul dintre ele.

 6. child

  ihrielle, radem noi dar gugaleshte heaven’s gate sau order of the solar temple sau ppl’s temple si mai sunt si altele(eu am vazut si niste documentare socante pe la tv, mai demult). tare mi-e teama ca in maxim cativa ani o sa se adune niste destepti si pe la noi (ai vazut ca avem material) cu scopul de a salva pamantul sau de a astepta extraterestrii sau sfarsitul lumii, si o sa sfarseasca intr-o balta de sange. ei si, din pacate, alti nevinovati.

 7. ggl

  Da, mai lipseste sa ne bage un cip in fund. Atunci vom avea cipuri peste tot.

  Lasand gluma la oparte cipurile astea nu fac altceva decat sa eficientizeze sistemul. Daca cardul ar fi cu cod de bare, poate indivizii ar fi mai fericiti. Numai atunci ar putea sa zica operatoarea: “E uzat cadrul si nu pot citi codul de bare, deci practic nu figurati la noi in baza de date. Mergeti si [stati la cozi si] va faceti alt card.”. Tot e bine ca nu-s cu RFID [un sistem rezonant format din cip + antena, ce se poate alimenta si citi de la distanta; deci ai putea fi urmarit de fratele cel mare; nu ca nu ar fi foarte greu de facut asta si fara RFID, doar aveti cu totii telefon mobil deja, nu-i asa?]. E bine pentru ca tot trebuie sa stai [bolnav fiind] la coada la un ghiseu sau la un cititor automat de carduri, in loc sa stie ca esti asigurat din momentul din care intri pe usa spitalului cu cardul asupra ta. Daca ti-e teama ca te urmareste fratele cel mare, invelesti pur si simplu cardul in staniol. Chestia cu folia functioneaza si cu mobilul (puteti incerca sa va inveliti mobilul in staniol si sa va sunati – nu merge; dar e mai simplu sa-l inchizi pur si simplu). Deci pot fi urmarit doar daca vreau. De pasapoartele biometrice nici nu mai zic. Singurii afectati sunt teroristii si raufacatorii care folosesc oricum pasapoarte false. Sunt afectati pentru ca e mai greu sa le falsfice – trebuie sa falsifice inclusiv identificativele biometrice.

  Deci da. Teoriile conspirationiste prind la oameni ignoranti si naivi. Aceiasi care isi fac cruce de trei ori atunci cand trec pe langa biserica. Am auzit de la o astfel de persoana ca pasapoartele biometrice ar avea simbolul 666 nu stiu unde [in chip probabil!]. Asta a auzit-o de la nustiuce parinte. De fapt e pe toate site-urile cre(s)tin-ortodoxe treaba asta.

  666 in binar = 1010011010

 8. ggl

  Ana, Heaven’s Gate aveau macar o teorie ce suna destul de convingator, spre deosebire de chipurile cu 0x29a . Pana la un punct, unde devenea totul foarte aberant. Le-am citit odata site-ul din doasca in doasca. Pseudostiinta de calitate.

  Last chance to evacuate planet Earth before it is recycled.
  http://www.youtube.com/watch?v=0-zPWBu–Q4
  [are de la minutul 2:20 un bla bla de la Heaven’s Gate]

 9. Ihrielle Post author

  Ana, despre Heaven’s Gate nu stiu prea multe (decat ce am citit acum pe fuga, pentru a putea raspunde la comentarii) asa va trebui sa studiez mai pe indelete. La o prima privire, nici asta nu pare sa ma impresioneze profund. Oamenii au avut dintotdeauna predispozitia de a se asocia in cete si a “lupta” pentru schimbare… cel putin asa reiese din ceea ce se discuta prin carciumi si pe la diferite intruniri…

  ggl, tocmai am vazut numarul asta, 1010011010, prin niste fisiere pe care le manevrez in scopuri pecuniare. Este drept ca nu lucrez in binar dar m-a cam pus pe ganduri cum ca si-ar fi bagat diavolul coada.
  Cipurile, din punct de vedere al functionalitatii practice, se anunta a fi inventie foarte nimerita. Insa, parca vad ca se va gasi o minte luminata de roman care sa proiecteze un sistem birocratic si mai haotic decat cel de fata, astfel incat cipurile sa nu mai aiba o utilitate evidenta (decat, poate, sa le dea apa la moara conspirationistilor). Cam cum se intampla cu CNP-ul. Il ai de la nastere, este unic, dar ca sa-ti deblocheze nu stiu ce pin de telefon mobil, de exemplu, ti se cere seria si numarul de la buletin (vai de tine daca l-ai schimbat intre timp si nu le mai stii pe cele vechi).
  Ma rog, sper ca sistemul asta cu cipuri sa functioneze asa cum ar trebui.

 10. child

  oricum asocierea cipurilor cu satana nu are nicio baza biblica 🙂

  ggl, am vazut un documentar, cum spuneam, cu familii intregi intinse pe jos, moarte, pe undeva prin america de sud. sincera sa fiu nici nu cred ca vreau sa stiu in ce cred oamenii astia. intoleranta si violenta nu pot naste decat acelasi lucru 🙂

 11. Colegu'

  “cea mai mare smecherie pe care a facut-o Dracu’ a fost sa convinga oamenii ca nu exista”.
  asa si cu teoria conspiratiei si adeptii ei. acum nu stiu care e mai “ignorant si naiv”, ala care haleste-aprioric ceea ce i se da sau cel care ia in considerare alternativele ce se potrivesc cel mai bine.
  Sunt convins ca atunci cand “1984” a iesit, oamenii nu credeau ca asa ceva o sa se intample la nivel mondial prin globalizare (desi cartea ironizeaza alte sisteme) dar iata-ne in pragul unei “inchisori orwelliene” din ce in ce mai reale. Conspiratia a devenit realitate. Si este doar un exemplu.
  Pentru inceput va propun un joc: cautati o conspiratie, radeti de ea, amuzati-va dar scrieti despre ea undeva si recititi dupa 5 ani. O sa aveti o revelatie.
  In ziua de azi creierul e bombardat zilnic cu tone de informatie si capacitatea de sinteza si retinere a informatiei e afectata dramatic. E posibil ca acum cativa ani sa fi citit despre criza financiara undeva si despre cresterea inevitabila a francului elvetian numai ca ati uitat, multi au uitat si au dat navala in banci…
  search: J.F. Kennedy speech on secret societies

 12. Ihrielle

  Mi-ai amintit de problema pe care mi-am pus-o dupa ce am vazut “The Truman Show”: daca ar fi adevarat? Apoi mi-am dat seama ca si daca as crede asta tot nu mi-ar folosi la nimic de vreme ce nu este inca dovedit.
  Nu este o chestiune de “a avea dreptate” ci una legata de neputinta. Observand ca omenirea se afla intr-o situatie neplacuta/catastrofala/dezastruoasa (in functie de gradul de tragism al fiecaruia) indivizii reactioneaza diferit: unii vor sa se apere, altii vor sa se mantuiasca, altii vor sa gaseasca niste tapi ispasitori, altii isi plang de mila si asa mai departe (fiecare dupa puterile sale).
  Sa suspectam in totul o conspiratie nu mi se pare o atitudine pentru mase care, infometate de pseudo-cunoastere, ingereaza mecanic informatii.

  Poate ca peste ani unele dintre aceste teorii vor dovedi ca au avut un fundament solid. Nu ma indoiesc ca in noianul de informatii de duzina s-au ratacit si lucruri demne de luat in seama. Acestea trebuie cautate si manevrate cu atentie, altfel risca sa se contamineze cu ridicolul celorlalte.

 13. ggl

  Ana, nu i-a pus nimeni sa-l creada pe cuvant pe individul ala ce i-a dus in Guyana si i-a fraierit sa se sinucida. Armata se foloseste exact de aceleasi tehnici ca sa trimita bipezi sa se cafteasca intre ei si sa moara “pentru tara”. Diferenta e ca aia mai primesc si ceva bani + facilitati daca scapa cumva cu viata.

  Colegule, eu, in calitate de individ scapat de sub comunism, ma bucur ca pot calatori cu buletinul in tarile membre EU si ca pot sa-l injur pe presedintele tarii fara repercursiuni asupra mea. Ma bucur ca pot fotografia in public fara sa fiu dus la Canal. TV nu am, radio bla bla nu ascult. Stiri pe net nu prea citesc. Informatia cu care sunt bombardat o selectez singur. Traiesc intr-o tara libera, iar lunea nu mai trebuie sa ma imbrac cu camasa alba de plastic, sa-mi pun cravata rosie la gat si sa mimez cantatul cantecelor patriotice. Daca vreau un unt sau un kil de carne pot sa ma duc la magazin sa-mi cumpar. In consecinta mi se rupe de pasapoartele biometrice, de numarul fiarei, de societatile secrete cu pentagramele si compasele lor si de noua ordine mondiala. Indivizi care raspandesc aceste teorii conspirationiste nu au niciun fel de dovezi. Cei care se lasa controlati o merita pe deplin, la fel ca si cei 900 de indivizi ce s-au sinucis in Guyana pentru ca asa le-a zis Jim Jones (culmea, si el tot comunist).

 14. child

  pai nu i-a pus nimeni sa-l urmeze, tru, asta zic si eu. dar se gasesc oricand oameni mai saraci cu duhu, sau mai naivi, sau care imping idealismul la extrem. parca totusi n-ar merita sa moara doar pentru asta 🙂

  in schimb, cum zicea si alina, putin discernamant nu a omorat pe nimeni 🙂

 15. ggl

  > oricum asocierea cipurilor cu satana nu are nicio baza biblica

  Oricum, Biblia nu are nicio baza stiintifica. Doar nu vrei sa cred pe cuvant asa orbeste un individ ce asculta de tufisuri vorbitoare in flacari, chair daca aparent ar parea ca dreptate. Ca sa nu mai zicem de un alt tip ce inmulteste pestii si painile si transforma apa in vin. Chestia e ca indivizii astia doi is destul de cool pe langa altii si au totusi idei faine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php