Dormi liniştit, ei lucrează pentru tine

Tocmai m-a sunat o domnişoară de la departamentul Reclamaţii al bancii Millennium să-mi spună (printr-un mesaj mult mai lung şi mai frumos ticluit decât pot reproduce eu aici) că s-a revenit la situaţia din T0. Care va să zică, acum am în fiecare cont (de euro şi lei) fix cât trebuia să am. Iu-hu!

Cu ocazia asta am mai aflat şi nişte treburi noi, care zic eu că ar fi bine de ţinut minte şi de spus la prieteni:
– Conform noului Cod Civil (cine l-a citit pe tot?), banca are dreptul de a transfera bani dintr-un cont într-altul pentru a acoperi debitele pe care le are clientul. Altfel, suma prezentă cu minus este considerată restantă şi se penalizează cu o dobândă de 20% pe an.
– În cazul în care clientul raportează un incident care priveşte debitul din contul curent, banca nu poate uza de dreptul ei de alba-neagra a transfera banii dintr-un cont într-altul, până când nu se stabileşte clar că debitul este real. Aşadar, situaţia mea a fost creată dintr-o eroare, deoarece nu s-a verificat mai întâi existenţa unui incident raportat pentru contul respectiv. Bus-ted!

Acum că am rezolvat-o şi pe-asta, mă pun pe lecturat noul Cod Civil. Câte un articol-două pe seară, înainte de culcare, să pot să dorm liniştită. Ceea ce vă doresc şi vouă 🙂

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


2 thoughts on “Dormi liniştit, ei lucrează pentru tine

 1. ggl

  Cu ce i-ai ameninţat până la urmă?

  Deşi nu am debite, decât să apelez la bănci care mai nou dau faliment, cred că am să-mi păstrez economiile în numerar ascunse bine undeva încât să nu-i mai găsesc nici eu. În rezervorul de la WC ar fi o idee, deşi când se strică şi vine instalatorul…

  Am auzit odată o poveste cu nişte oameni bătrâni care aveau milioane în bani vechi (pre-’89) ascunşi într-o cutie în pod. Bânii au decedat iar urmaşii lor au găsit banii când deja erau scoşi din circulaţie şi nu se mai puteau schimba nicăieri. Mai exact au găsit nişte hârtii.

 2. Ihrielle Post author

  Nici n-a fost nevoie de amenintari. I-am innebunit cu telefoanele 😀

  Eu imi pastez economiile (cate mai sunt) prin tot felul de conturi si contulete deschise la doua banci. Dar caut sa le convertesc in aragaz, tablouri si alte marafeturi pentru casa. Nu ca mi s-ar parea mai sigur asa, ci pentru ca n-am incotro.

  P.S.: Si uite cum raspunsul “The plummer” capata alte conotatii :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php