Fară noimă: Femeia fatalistă şi musca de pe bec

Vermina C. era genul de femeie care nu adoarme noaptea fără a se asigura în prealabil ca are pe noptiera de la capătul patului cel puţin o bâtă gata de a fi folosită în eventualitatea în care musca de pe bec s-ar hotărî să-i faca o vizită inopinată.

Femeia aceasta nu numai că deţine în gospodărie o muscă proprie, dar o tratează cu o atenţie regală, privând-o de cele două plăceri indispensabile oricărei fiinţe vii: lumina cea de toate zilele şi perpetuarea speciei prin depunerea de ouă pe bucaţile de branză feta uitate pe măsuţa din antreu. Pe lângă o muscă frustrată, Vermina posedă şi o reală atracţie pentru orice fapt care are o legatură aparentă cu altele din trecut, construind cu multă abilitate contexte imaginare pentru întâmplări reale. Ca de exemplu, legatura dintre muscă şi bec: dacă nu ar fi avut o pasiune nestavilită pentru becuri, pe care le achiziţionează fără discernământ în cantităţi şi culori ameţitoare, musca nu ar mai fi avut pe ce să stea, ea însăşi devenind o fatalistă rea de fără muscă.

Şi cum o femeie cu o muscă doar, nu este o adevarată doamnă, Vermina are cu siguranţă şi un bărbat pe care îl alintă cu gingăşie, alternând cu iscusinţă, în funcţie de etichetă, “Chinezul meu pişicher” cu “Broscoiul meu ayurvedic”.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php