Fratele Somn

Eu mi-s singură la părinţi şi de aceea m-am întrebat de mai multe ori cum ar fi fost dacă aş fi avut un frate sau o soră (sau mai mulţi).
Contrar amteptărilor, nu voi face scenarii la fel de improbabile ca însăşi existenţa unui alt copil al părinţilor mei, ci las asta în seama unor oameni cu mai multă imaginaţie. Eu doar am descoperit pe cine mi-ar fi plăcut să am ca frate şi de atunci nu-mi mai încap în piele de bucurie că dragii mei părinţi au avut inspiraţia să se abţină de la a face alegeri pentru mine.

Sigur nu i-ar fi dus gândul la Somn, să-l aducă acasă şi să-l pună pe masă să ne pună să ne jucăm frumos împreună şi “nu, să nu mai ascundem pâinea după farfurie”. Sau probabil că s-au gândit ei şi la asta, dar au considerat că au deja un copil destul de leneş, de-apoi să aibă doi, dintre care unul atât de sugestiv botezat.

Mi-a părut rău că n-au vrut. L-aş fi strigat “Frate Somn” (aşa cum presupun că se întâmplă în romanul omonim al lui Robert Schneider, pe care nu l-am citit) şi din când în când măcar, i-aş fi amintit să viziteze nişte vechi prieteni pe care i-a cam uitat.
Ar fi fost frumos, nu-i aşa?

Şi nici nu ne-am fi temut că, dormind, am întrerupe cumva cercul vicios. Am fi putut visa altele.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Tagged on: , , ,

4 thoughts on “Fratele Somn

  1. aricipogonescu

    … da , si eu mi-as fi dorit un astfel de frate , dar dupa cate imi dau seama mai bine ca el n-a existat pentru ca ne-am fi certat tot timpul … 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php