Interviu de angajare: vocile îmi spun că…

Vi-l mai amintiţi pe Frigonisie Torpoare? Dacă nu, atunci ar fi cazul să o faceţi fiindcă simpaticul nostru prieten din Universul Paralel loveşte din nou.

Relocat recent pe un post de Recruitment Manager, Frigonisie Torpoare  mi-a trimis un lung şi alambicat e-mail inter-universuri prin care mă invită să asist – telepatic, ca observator – la unul dintre interviurile de recrutare pe care le ţine zilele acestea. Chipurile, să-mi demonstreze că Măsura de Reorganizare 1/2  nu a afectat în niciun fel imaginea pe care Compania o avea pe piaţa muncii ba, dimpotrivă, “lumea se buluceşte la interviuri mai ceva ca muştele la fosele septice” (expresia îi aparţine în totalitate). Părerea mea e că doar vrea să se dea mare cu noul său birou cu vedere la “capodopera abstractă ce reprezintă saga Amurg”. De fapt,  adevărul este undeva pe la mijloc. Se pare că la ei răcirea globală a făcut ceva victime în rândul personalului Companiei, astfel că departamentul de Resurse Umane este ocupat până peste cap cu recrutarea înlocuitorilor.

Cum eu nu am absolut nicio treabă pe planeta noastră – mă plâng că nu am timp doar să nu-mi dea şefii ceva de făcut şi să am o scuză că nu-s gospodină, când în realitate frec pisica pe feisbuc – am zis să le fac oamenilor un hatâr, nu care cumva să creadă că în Universul nostru lumea este leneşă. Aşa că m-am dus – cu gândul, bineînţeles – la un interviu de-al lor pentru un post de trepăduş, din care am încercat să redau doar părţile cele mai interesante, după cum urmează:

FT (Frigonisie Torpoare): În CV scrie că ştiţi bine limba Pokemonă. Cât de bine?
C (Candidat): Înţeleg foarte bine această limbă, însă nu mă simt confortabil să o vorbesc, astfel că prefer să vorbesc Klingoniana.
FT: po poke pokemon, poki poka, poku muku, po pi pika ciu, ciu puku peki piku po! Poke-boke peki, ciu ciu ciuc piki Poke-mon! (traducere: Din ce înţeleg eu, tu nu ştii Pokemona bine, ci la un nivel începător! Ai minţit ca să dai mai bine în CV, crezând că nu o să întâlneşti un recrutor care să ştie Pokemona).
C (în sinea lui): Poke moka, ciu! Ba pe-a mă-tii, bă!

***

FT: Unde vă vedeţi peste cincizeci de ani?
C: Vocile îmi spun că într-o cameră cu pereţi albi şi mochetă pufoasă pe jos. După descriere, este foarte posibil să se afle chiar în Companie această cameră.
FT: Şi ce faceţi acolo?
C: Mă dezvolt profesional.

***

FT: Dacă ar fi nevoie să îmbunătăţiţi ceva la dvs., cu ce aţi începe?
C (acoperindu-şi urechea stângă): Cu vocile! Este una care ţipă al naibii de tare şi le acoperă pe celelalte.
FT (dându-şi ochii peste cap): Şi în afară de asta?
C: În afară de asta, restul îmi şoptesc numai prostii. De pildă, să mă ridic dracului de pe scaun şi să mă duc acasă.

***

FT: Aţi trecut cu bine peste douăzeci şi patru de interviuri şi cincisprezece teste. Ce vă motivează să alegeţi Compania noastră?
C (după ce se întreabă o vreme “Chiar aşa, ce anume?) Vocile!
FT: Vocile?
C: Da, vocile mi-au spus să vă aleg, aşa că mai bine întrebaţi-le pe ele!
FT (ridicând din umeri): OK! Vocilor, de ce l-aţi sfătuit să aplice la noi?
Vocile (în cor): Noi? Noi nu i-am zis nimic, totul e în capul lui.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


4 thoughts on “Interviu de angajare: vocile îmi spun că…

 1. ggl

  FT: Dacă ar fi nevoie să îmbunătăţiţi ceva la dvs., cu ce aţi începe?

  C: Cu tine. Tu şi defenestrarea faceţi o echipă excelentă. Din nefericire, spre deosebire de castelele pragheze, noile clădiri de birouri au doar ferestre tip cortină care nu se deschid, aşa că mai rămân variantele casa liftului sau heliportul de deasupra clădirii. Pe care dintre ele o preferi?

 2. ggl

  Dar are uşă şi deasemenea şi un hău imens sub lift cu nişte tampoane metalice sinistre pe fundul său.

  Obişnuiam să am coşmare cu lifturi când eram mic. Ori nu se mai opreau şi treceau de etajul zece, sau se lua curentul şi se opreau între etaje şi râmâneau 20 de centimetri de la partea de sus a cadrului uşii până la pardoseala liftului, iar apoi porneau subit, sau se cădeau în hău şi intrau sub pământ. Bunicul meu era administratorul unui bloc lamă cu 10 etaje şi avea o camera închiriată la ultimul etaj, chiar lângă casa liftului, deci circulam des cu liftul cale de multe etaje. Am fost de câteva ori şi în camera liftului, cea cu motoarele.

 3. Ihrielle Post author

  Şi eu mă mai trezesc cu diverse scenarii dramatice în care liftul joacă rolul de personaj negativ, însă am izbutit ca în ultimii 5 ani să găsesc un tovarăş indispensabil în spatele acestui persecutor al capitalistului ancorat în urban. În special când spinarea îmi geme sub kilogramele de cartofi, morcovi şi alte târguieli necesare traiului nostru zilnic.
  Nu mai spun că tot liftul m-a salvat de a fi dezonorată prin înjurare, ajutându-i să urce cele opt etaje pe curierii încărcaţi ca nişte hamali cu hrană şi nisip pentru cele trei animale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php