Kirb + Bilă =?

Înainte de a începe rezolvarea ecuaţiei, zic să analizăm un pic datele problemei şi să ne familiarizăm cu protagoniştii:

Kirb – pe dumneaei o cunoaşteţi prea bine deja (cel puţin aşa s-ar cădea dacă tot vă aflaţi în bârlogul ei), este o mâţă dată naibii… de oricine a avut nefericirea de a-i întâlni ghearele şi colţii.

Bilă – motanul vecinilor “cu uşa”  (ăia de se droghează, pentru cine nu a apucat să-mi facă o vizită). Este excesiv de gras (pe la vreo 8-9 kg. aşa), vorbăreţ, foarte afectuos şi, evident, mai tot timpul flămând. Îi place să  “evadeaze” pe scara blocului, aşa că nu mai este un eveniment să-l găsesc în faţa uşii, întins pe preş, sau măsurând palierul în lung şi-n lat.

Ce şi cum s-a petrecut
Aseară, în timp ce ieşeam din lift, am văzut o umbră urcând scările către uscătorie – era motanul Bilă care, profitând de metamorfoza prin care trece uşa stăpânilor săi, a plecat într-o nouă plimbare exploratorie. M-am bucurat să-l revăd, să-l găsesc viu (am eu nişte bănuieli că drogaţii nu prea au grijă de el) şi cu vreo două kilograme mai gras decât îl ştiam. Am dat fuga după aparatul de fotografiat, i-am făcut o poză, l-am mângâiat un pic pe cap, am mai dat fuga şi după nişte crănţănele de la Kirb, i-am mai făcut vreo două poze, s-a mai pisicit un pic, apoi am plecat după ceva târguieli.

În vreo jumătate de oră eram înapoi în casa scării, cu un pepene de 10 kg în după noi şi cu motanul Bilă tot împleticindu-ni-se printre picioare. Când să descui uşa, am observat că mâţoiul se postase în prag gata să-mi ţâşnească în casă imediat ce i se va fi ivit ocazia. L-am îndepărtat cu blândeţe, gândindu-mă că este suficient să mă interpun între el şi apartament, însă duetul de scuipături care mi-a fost dat să-l aud când am deschis uşa, mi-a demonstrat cât de mult mă înşelasem. Kirb stătea în pragul uşii de la cameră scuipând flăcări pe gură, iar Bilă, proptit în coadă pe preşul de la usă, îi răspundea cu aceeaşi monedă.

Tot schimbul de replici feline nu cred să fi durat mai mult de o secundă (cea în care m-am strecurat în casă, lăsându-l pe Delta cu pepenele), însă a fost suficientă pentru ca bomba neagră cu blană (aşa mi s-a părut mie că arată) să se arunce asupra unui Kirb arcuit pe picioarele din spate, însă mult subdimensionat. A urmat apoi o bătaie în toată regula, cu alergături (am impresia că Bilă a şi alunecat o dată pe parchet :D), mârâieli, zgârieturi şi smocuri de blană alb-negru zburând peste tot.

În penumbra din cameră (ulterior mi-a povestit Delta că strigam să aprindă lumina) nu se vedea altceva decât un ghem de blană întunecată rostogolindu-se de colo-colo, ceea ce mi-a adus aminte pentru moment de desenele animate cu Pif et Hercule. Ar fi fost prea frumos să fie doar un desen animat şi să nu mi se mai pară secundele ore de când mă tot târam în genunchi încercând să-l prind pe unul dintre ei şi să-i despart… Într-un final a fost Bilă (evident, aveam de unde apuca) fericitul câştigător care s-a ales cu ciupiturile de la 10 unghii roşii bine înfipte în blană. Contrar aşteptărilor, nu m-a muşcat, nici măcar “pâs” n-a zis, ci s-a lăsat în voia mea, dat afară pe uşă, cu Kirb nervoasă pe urmele noastre, gata să atace din nou…

După vreo zece minute, când am deschis uşa de la intrare, Bilă aştepta în prag cu o privire inocentă, gata-gata să-mi ţâşnească din nou în casă. I-am trântit uşa în nas, am apucat o umbrelă (că tot ploua afară) mulţumindu-i în sinea mea înţeleptului din popor care-a spus “şi-o vărguţă să te aperi de mâţă”. Apoi am deschis din nou uşa şi-am păşit uşor-uşor, atingându-l din când în când cu umbrela peste blana ciufulită de pe spinare.

Deci Kirb + Bilă =catfight. S-au dus orice vise de-al răpi pe Bilă şi a-i oferi un regim de slăbit…

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


6 thoughts on “Kirb + Bilă =?

 1. ggl

  Eu am doar vecini rockeri cu câine mare, habar nu am ce rasă, însă arată a ogar spaniol. Pare destul de inteligent ca să nu-şi facă de lucru cu mâţe.

 2. Ihrielle Post author

  🙂 Si Bilă părea destul de inteligent cât să nu intre neinvitat în casele oamenilor…

  P.S.: Azi de dimineaţă am găsit un smoc din blana lui în baie.

 3. Cami

  Vai, deci nu pot sa cred! Un pic dispar si eu si se naste “idila” de pisici :)) Si eu care credeam ca-l adopti pe Bila, care s-a amorezat iremediabil de Kirb. Oh well… :))

 4. Ihrielle Post author

  Şi eu visam la fel, că o să-l fur pe Bilă şi-o să râd pe săturate în timp ce vecinii şi-ar căuta motanul dispărut.
  Bine că te-ai intors, ca cine ştie ce pârnăi de “idile” s-ar mai fi întâmplat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php