Laptopul care s-a îmbătat cu apă de ploaie

Da, da, este vorba despre laptopul meu – singurul contact casnic cu lumea înconjurătoare (televizor n-am şi nici nu intenţionez).

Cum s-au întâmplat lucrurile… Am ajuns aseară acasă şi, intrând în balcon, am văzut două picături de apă pe laptop (fiind cablul de net prea scurt şi neavând nici router wireless, laptopul stătea pe un scaun amplasat strategic în mijlocul balconului, departe de orice deschidere spre exterior). Uitându-mă mai bine în jur, am văzut că lângă geamul frontal era o baltă destul de mare. “De la termopane” mi-am zis, ştiind prea bine că nefiind încă făcute glafurile, prin spuma poliuretanică pătrunde apa. Am şters cele două picături de apă de pe laptop, am dat cu mopul pe jos, după care mi-am văzut de treabă.
La un moment dat, având nevoie de laptop, constat că acesta nu mai porneşte. Am tras de cabluri, am verificat prize… – de unde! – toate erau la locul lor, toate beculeţele clipoceau vesele, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat… Toate, mai puţin cel de start… şi micuţa baltă ce strălucea timid de-a stânga tastaturii. Pradă unor bănuieli, am ridicat un pic laptopul şi, băgând mâna sub el, am constatat că este ud (dedesubt era deja suficientă apă cât să înece patru muşte neatente şi vreo şapte sau opt ţânţari). Am scos repede bateria, am şters cu o cârpă ce se putea şterge (fără să-l desfac), după care l-am relocat pe un alt scaun, de data asta în bucătărie, la uscat.

Starea în care se află dragul meu laptop este gravă, dar totuşi stabilă (mai rău de-atât n-are ce i se întâmpla), medicii dând şi de astă dată un diagnostic rezervat. Următoarele zile vor fi critice pentru pacient, de aceea orice minune va fi mai mult decât necesară. Vă invit, dar, dragi cititori cu trecere pe la cele creştineşti şi care v-aţi plâns că prea puţin am scris în ultima perioadă, să vă rugaţi pentru grabnica însănătoşire a lui Acer Extensa …, instrumentul fără de care multe dintre articolele şi comentariile noastre nu ar fi fost posibile. De asemenea, să vă gândiţi şi la Mâţoid (toate pozele nepublicate pe laptop se află), la Emperor (aşa-mi frige buza după un joc pe PC) şi, nu în ultimul rând, la buzunarul meu (nu m-ar deranja să am un laptop nou, dar parcă mai degrabă mi-ar plăcea de banii ăia să merg în niscaiva călătorii – şi să scriu pe blog despre ele).

P.S.: Azi pe la 5 a.m. am aflat şi cum a fost posibil ca laptopul să facă o asemenea baie de vreme ce era situat la o distanţă considerabilă faţă de geam… Şi nu mi-a plăcut deloc ce-am văzut… 🙁

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


6 thoughts on “Laptopul care s-a îmbătat cu apă de ploaie

 1. Moshu

  Îmi aminteşte de ce a păţit un coleg, când ploua afară găsea mereu o baltă lângă laptop. Şi oricât de incredibil ar părea, s-a dovedit că picăturile de apă veneau prin maţul de reţea 🙂

 2. Ihrielle Post author

  Moshu, banuiesc ca este o explicatie din pdv al fizicii pentru acest fenomen… Oricum, este foarte, foarte ciudat.
  Sper ca laptopul a scapat cu bine din toata afacerea asta 🙂
  p.s. oare cablul venea din tavan si intra pe verticala in laptop?

 3. Moshu

  Am mai întrebat omul respectiv că nu mai știam nici eu toate detaliile.

  Cauza era o gaură în cablul de afară, pe acolo intra apa când ploua. Culmea e ca nu venea pe verticală, mai era și făcut colac, răsucit de vreo 20 de ori că era prea lung. Și tot venea apă.

  Laptopul nu a pățit nimic, mergea strună chiar în baltă fiind. Neam de amfibie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php