Lecturi pasionale

Orele se furişează printre rafturile gemând de tomuri, cu grijă să nu dărâme vreunul. Din când în când, profitând de neatenţia îngrijitorului, mai fură câte o carte pe care o îndeasă într-unul dintre buzunarele halatului de un albastru spălăcit. După ce se îndepartează suficient de mult pentru a nu mai fi văzute, ascunse după un corp de mobilier supraîncărcat sau cocoţate pe o scară ce se termină în tavan, îşi scot la iveală prada şi o privesc îndelung. Îşi aproprie faţa de ea şi nările lor sunt invadate de mirosul animalui misterios. Vieţi ce nu le-au aparţinut niciodată îşi revendică dreptul la nemurire, zbătându-se în cusca tridimensională a foilor: autori, personaje şi cititori.
Apoi aleg la întamplare un raft căruia să-i lase volumul în grijă. “Citite” este cel mai potrivit dintre toate: o cameră întunecată în care vin lecturile să-şi trăiască uitarea.

Recent am descoperit un blog care scoate la lumină cărţile dintr-o astfel de bibliotecă, “Biblioteca lui Buni”, şi le trimite în lumea largă, unde este nevoie de ele şi de poveştile lor… Câteva dintre ele (vreo 12 aşa) au ajuns la mine acasa şi s-au asezat comod în vitrina cu geamuri anti-Kirb. Probabil că le vor urma şi altele, de vreme ce preţurile plac (pentru cunoscători, variază între una şi două beri), lista titlurilor disponibile creşte de la o zi la alta, iar ocazia de a o revedea pe Mihaela – o doamnă culta, cu un suflet deosebit de cald – este nepreţuită.

Dacă vi s-a făcut sete (de cultură, sper!), vă puteţi răcori citind ceva de-aici.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


2 thoughts on “Lecturi pasionale

Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php