Mâțoid: Mâța din tomberonul 5

După o perioadă minunată în care când eu, când Ihrielle ne-am succedat la nominalizarea celei care își va petrece noaptea pe preș, am decis să rup (dragi surate acoperiți-vă urechile pentru că urmeaza ceva urât) pisica în două. Adică am luat martirica decizie de a contribui și eu la prezervarea bugetul familiei A., neafectat de criza cea populară cât de criza (de isterie) furnizorului meu de hrană. Zile în șir mi-a repetat, de n ori, vorbe grele ca: „Pi-si-co, ai făcut coada groasă pe spinarea mea!”, „Pi-si-co, te-ai facut cât un râs!”, „Pi-si-co, stai pe net în loc să-ți arunci ghemotoacele de blană la gunoi!”, ba chiar și „Zât pisică la urzică!” (mulțumesc, mamă, că nu m-ai fătat cotoi) și câte altele pe care cuviința mă împiedică să le reproduc aici .

Cred că vă dați seama cu toții, dragi martori ai suferinței mele pisicești, că în scurt timp mi-a ajuns cuțitul la os. Aflată, dar, în aceasta situație de restriște din care nu mă vedeam ieșită decât luând calea pribegiei cu bocceluța în spinare, am avut cea mai sclipitoare idee posibilă, aceea de a face ceea ce nicio felină nu a gândit vreodată: să aduc bani în casă.

Dupa geniala idee avută, am zis să stau în coadă ca o mâță ce sunt și să meditez asupra a ce m-aș putea face eu: inițial aș fi vrut chirurg că tare știu să fac incizii în piele, dar trebuia să port halat alb (am la alb pe burtă de mi-e și lehamite); avocat nu-mi place, deși am debit la mieunat; vânzătoare am încercat să fiu, dar m-au respins pe motiv ca zgârii brânza; în Poliție nu mă primesc că-mi luneca basca de pe cap și tot asa. M-am gândit chiar să mă fac pensionar pe caz de boală că tare convenabil părea la program, dar m-a convins Ihrielle să mă răzgandesc ca cică-mi tunde Barbă-Cot 15% din blană (brrr).

Într-o zi, negăsind altceva mai bun de făcut și totodată simțindu-mă abătută și lipsită de perspective de genul încotro s-o apuc, m-am așezat pe o bancă… când ce-mi văd ochii? Un domn îmbrăcat într-o salopetă soioasă, de altfel prezentabil, citea cu poftă un articol intitulat: „Criza: Pisi, ce blăniță ai! Ți-am concediat cosmeticiana?”. Instantaneu mi-a trecut prin cap un gând, mai ceva ca firbințeala cerii prin pieile clienților salonului de înfrumusețare Inchiziția sec XIII. Adică să-mi fac și eu un ziar de-ăsta cu pisici.

Așadar:

Sâmbătă 5 iunie 2010, orele 12 va avea loc premiera rubricii Mâța din tomberonul 5, un săptămânal de cultură felină, parte a mai amplului proiect MÂȚOID, despre care veți afla mai multe la timpul cuvenit. Vă aștept, deci, mâine pe la moșie să servim o felie de tort.

Kirb starring in: Mâțoid

Mâţă afurisită, născută pentru a supune oamenii torturilor mâţeşti. De mai bine de 5 ani trăieşte printre bipezi cu gândul de a le face zile negre. De cele mai multe ori, reuşeşte.
Cunoscută sub numele de: Bestia, Drac, Sătănilă, Sarsailă, Drăcilă Berbeleac.

Kirb.zât – who has written posts on Kirb's Crib.


Tagged on: , ,

2 thoughts on “Mâțoid: Mâța din tomberonul 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php