Mâţa din tomberonul 5: Număr special pentru o mâță toscană

Și în Toscana sunt mâțe. Ce credeați voi, că numai prin vecini cresc ele cu nemiluita și-ți taie calea precum bandiții de pe vremuri? Ba chiar în Italia există adăposturi speciale pentru pisici, iar despre asta numai Mihaela toscănița vă poate povesti pe îndelete. Ea știe mai bine decât mine cum stau lucrile pe-acolo și bănuiesc că nu o să vă refuze dacă o întrebați.

Dar să revin la misiunea pe care m-am angajat să o îndeplinesc săptămână de săptămână, chiar dacă nu mai reușesc să respect ziua și ora. Pentru că v-a plăcut de Tzucă, de Vasile, de Porky, de Igor, astăzi vom avea cu noi un alt mâțoi (da, da, tot băiat) de-al musafirilor mei. Și cum am vorbit mai devreme despre Mihaela, este firesc ca în sfârșit să îl cunoaștem și noi pe motanul ei, un toscan autentic:

© Mihaela di Toscana

„El este Fanică sau Fănique, cum îi mai zicem noi și chiar dacă e tare poznaș, noi îl iubim tare mult căci ne încălzește patul în nopțile friguroase și să mai știi că e și un pupăcios”, mi-a spus mie Mihaela. Însă bănuiesc eu că ar mai fi și alte motive să împartă casă și masă cu un asemenea motan, dar pentru moment le țin pentru mine.
Sunt convinsă că dacă ar ști de voi, Fănique v-ar trimite și vouă sărutări. Nu doar mie :”>.

Notă: Dragi cititori, dacă aveţi la îndemână o pisică pretabilă paginii din umilul nostru MÂŢOID, nu uitaţi să-i faceţi o poză (fie şi cu forţa), să-i aflaţi detaliile biografice şi apoi să-mi daţi de ştire.

Mâţă afurisită, născută pentru a supune oamenii torturilor mâţeşti. De mai bine de 5 ani trăieşte printre bipezi cu gândul de a le face zile negre. De cele mai multe ori, reuşeşte.
Cunoscută sub numele de: Bestia, Drac, Sătănilă, Sarsailă, Drăcilă Berbeleac.

Kirb.zât – who has written posts on Kirb's Crib.


9 thoughts on “Mâţa din tomberonul 5: Număr special pentru o mâță toscană

 1. mihaeladitoscana

  iote-l si pe motanicul meu!am omis sa iti spun ca e cetatean european,are pasaport si mergem in Romania impreuna ori de cate ori avem ocazia.e iesean de bastina si toscan prin adoptie.noi il iubim o gramada ca ne-a facut sa economisim la caldura :)) in rest nu prinde fluturi,soareci sau alte lighioane cum fac alte pisici.e chic de felul lui,nici nu mananca orice.in schimb adora sa sparga veioze si sa ne trezeasca duminica dimineata.asa e el,stapanul nostru!:P

 2. Ihrielle

  @Child: este firesc ca cititorii mei sa aiba cele mai frumoase pisici. Cine se aseamana se aduna :p

  Domnule Conte, aveti o capacitate de anticipatiune ceva de speriat. Va asteptam si pe dumneavoastra cu pisoiul la concurs (stiu ca nu aveti, dar niciodata nu este prea tarziu sa adoptati unul :P)

 3. Ihrielle

  Hopa! Iti dai seama ca daca mi-ai pomenit de ele, acum trebuie sa si apara in Matoid…

  P.S.: Doamne cum este cea din dreapta. Super, super. Chiar nu am mai vazut de mult blanosenie asa haioasa :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php