Master of Muppets

Ceva mă gâdilă în urechea stângă; nu este neplăcut, dar mă amuză peste măsură. Întind mâna şi apuc un fir de păr aspru şi lung; o mustaţă. Kirb îşi exprimă dezaprobarea în faţa castronului cu mâncare; un “Miau” prelung, repetat de câteva mii de ori. Mă urnesc o jumătate de metru pentru a constata dezamăgită că nu de hrană are nevoie. Îi arunc un zât ucigaş. Mă priveşte cu indiferenţă: “Treaba ta, o să întârzii”.

Câteva minute mai târziu, mă consum cu o ceaşcă de ceai în faţa rubricii meteo. Privesc geamurile umezite de ploaie, cu zorii ce abea se ivesc în spatele lor. Cercurile tremurânde pe care apa le descrie în faţa mea mă duc cu gândul la o nestemată.

Îmi propun ca astăzi să nu mai uit nimic; nu cheile în uşă.
Primul contact cu mediul înconjurător este sinonim cu duşul rece pe care strategic l-am evitat de dimineaţă: o baltă de cel puţin 20 de cm adâncime, 70 lungime şi 60 lăţime, îmi aţine calea cu încăpăţânare. Dau să o ocolesc; de-a stânga şi de-a dreapta am garduri. Evaluez cu repeziciune potenţialul de a face echilibristică. Care potenţial? mă întreb în timp ce-mi abandonez gleznele mângăierilor pătimaşe ale bălţii. Brusc îmi simt satisfăcută într-un mod original pofta de murături; deseară le voi usca pe calorifer.
Aşa începe ultima zi din efemera existenţă a unui masterand care a trecut şcoala strada ca gâsca prin apă. Făcând abuz de abilităţile de predicţie dobândite pe calea aerului, aş putea spune că totul se va termina în acelaşi registru, dar fără emoţii.
În umbra veseliei generale ce va urma, cuvintele sunt de prisos. Că leneşă am mai fost!

Am uitat să spun că tocmai am executat prima poruncă de pe lista mea. Mai am nu mai puţin de unsprezece, câte una pentru fiecare lună.

(Nu am murit şi nici nu intenţionez; zăpăceala-mi proverbială a decis că astăzi este ziua fără mobile pentru mine)

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


4 thoughts on “Master of Muppets

  1. Ihriel

    Irene, trebuie sa te corectez: sambata bem. Cat despre indispobilitatea mea temporara, aceasta se datoreaza cu siguranta uitarii mobilului acasa si nicidecum masculilor (god damn hippies:P)

    Anna, si eu le astestept ca sa am motiv de beut 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php