Mâţa vă arată…

… Statuia lui Traian. Sau orice altă rimă vă vine în minte.

Este difcil, dacă nu chiar imposibil, să trăieşti într-un oraş în care muzeele au în faţa lor statui de genul ăsta, şi să nu ai nicio părere. Mai ales când mii de ani de istorie naţională sunt sunt întâmpinaţi de “unu’ în pielea goală cu o căţea în braţe” (după cum bine observase un amic). Kirb are o părere pisiconală, pe care a găsit-o mai degrabă dificil de exprimat în cuvintele sale, astfel că a ales să o transpună în imagini, însoţite de comentarii-n rime.

traian_1kirb

Kirb e doar o  mâţă,
Şi v-arată cum stă huţa
Arătându-şi minim ţâţa,
Căţeaua-lupă.
Şi pe Traian cu vărguţa
Care stă să se rupă.

Sau ce pisici o fi treaba care,
Ieşindu-i caninei din spinare
Arată ca o cracă, doar că mai mare.
Să fie un braţ rupt, ori mi se pare?

 traian_2kirbi

 La poarta muzeului au venit
Doua mâţe curioase
A-l vedea pe Traian dezgolit
In carne şi oase.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Tagged on: , , ,

5 thoughts on “Mâţa vă arată…

  1. DarkClaudS

    Inca nu imi vine sa cred ca e adevarata statuia aia. Credeam ca e doar o stire inventata de catre cei de la TimesNewRoman. Ar fi trebuit sa ii puna cineva un sortulet lui Traian ca nu e chiar vremea de stat nud. Puteau organiza mai tarziu, spre vara, o dezgolire oficiala in semn ca incepe sezonul estival.

  2. Ihrielle Post author

    Eu prima dată am crezut că statuia asta a fost sponsorizată de libertatea/click/altă mizerie a presei scrise care a vrut ca astfel să rezume principalele teme preferate (adică ţâţe şi puţe).
    Am fost puţin dezamăgită când am auzit că e “opera” lui Oprescu (mă rog, autorul e Vasile Gorduz). Apoi mi-am amintit că a fost medic, deci nu este exclus ca statuia să facă parte din planul de recapitulare a anatomiei. Să aibă şi el un plan B după alegeri 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php