Patru ani la bloc cu Mâţoc-fără-cojoc

Dragii mâţei,

Astăzi sunt fix patru ani de când am părăsit, fără să mă uit înapoi, minunata Poiana Ţapului unde mi-am pierdut două luni din viaţă si-un vârf de coadă. Patru ani de când am părăsit aerul curat de munte şi grătare pentru un oraş din care n-am văzut mai mult de patru pereţi deodată… Şi, bineînţeles, tot atâţia ani de când locuim împreună şi mă răsfaţă ca pe o Mâţesă*.

În patru ani am schimbat patru locuinţe, am suferit o intervenţie chirurgicală (de sterilizare), am făcut vreo zece injecţii şi am avut purici o singură dată (dar suficient cât pentru toată viaţa). 
Am muşcat şi zgâriat peste 20 de persoane (5 pe an, nu-i rău) şi mi-am făcut cel puţin tot atâţia non-simpatizanţi. Din fericire, am legat şi câteva prietenii aşa că are cine să-mi apere reputaţia dacă va fi necesar.
Nu am avut cum să vânez şoareci şi păsări, dar săptămânal, timp de un an, i-am adus Ihriellei câte un gândac mort, prins de mine.
În copilărie şi-n adolescenţă am călătorit de mai multe ori cu trenul până la Buzău şi Vaslui, însă o dată cu vârsta am început să-mi pierd răbdarea, astfel încât am decis să nu mai circul decât cu maşina şi numai în caz de schimbare de domiciliu.

La final, pentru că tot se zvoneşte că am lepădat, temporar, Cojocul lui Mâţoc, am să vă arăt şi nişte poze cu idolul vostru, tuns unu:

kirb_tuns_masa

freaky-kirb-tuns 

matzoc_fara_cojoc

matzoc_fara_cojoc_surprins

Ei, ce ziceţi? Vă faceţi un poster cu mine?

* Prinţesa mâţelor

Mâţă afurisită, născută pentru a supune oamenii torturilor mâţeşti. De mai bine de 5 ani trăieşte printre bipezi cu gândul de a le face zile negre. De cele mai multe ori, reuşeşte.
Cunoscută sub numele de: Bestia, Drac, Sătănilă, Sarsailă, Drăcilă Berbeleac.

Kirb.zât – who has written posts on Kirb's Crib.


Tagged on: , ,

18 thoughts on “Patru ani la bloc cu Mâţoc-fără-cojoc

 1. Ihrielle

  ggl, Kirb nu-si roade blana ci are niste pete albe (calico cat) pe burta si piept, iar pe labe are blana “albastra”. Plus ca acum e si tunsa…
  Igor isi roade/smulge blana?

 2. ggl

  Da, în special iarna până primăvara. Asta de vreo trei ani. Îi spune alopecie psihogenică şi se poate întâlni la pisicile de apartament. Vara mai puţin pentru că e mai calm.

 3. child

  la multi ani kirb. sa ai grija de stapana ta, sa nu-i mai provoci griji dand tarcoale prietenii, si sa nu-i mai capsezi prietenii. te pup, sa fii cuminte :p

 4. Ihrielle

  ggl, stiam de “afectiunea” asta a pisicilor. Motanul lui Delta sufera de aceeasi treaba. Din nefericire, am avut ocazia sa-l vad in “actiune” si nu mi-a placut deloc. Pe langa faptul ca avea o privire ca si cum nu ar fi fost in toate mintile, isi smulgea blana de pe fund cu atata ura de parca n-ar fi fost a lui.

  Tu cum procedezi in momentele de criza ale lui Igor?

 5. child

  voiam sa zic dand tarcoale pervazului, se vede treaba ca postatul sub influenta oboselii duce la incoerenta 🙂

  sunt sigura ca kirb va gasi puterea in inima ei sa ma ierte :))

 6. ggl

  Îi distrag atenţia cumva, bat din palme, încerc să mă joc cu el. Nu mege întotdeauna. Îi mai montez prin casă chestii de zgâriat. Am impresia că la motani care n-au fost sterilizaţi e problemă mai mare, însă nu sunt sigur. Mai au o glandă la baza cozii care secretă un feromon cu care îşi marchează teritoriul. De obicei şi zona aia şi-o zăpăcesc. Comportamentul ăsta obsesv-compulsiv poate merge împreună cu reflex la coloană (pisica nu suportă s-o atingi pe spate) şi cu fugit prin casă ca bezmeticul. Vedeţi astea (al doilea link are mai multe pagini):

  http://www.petplace.com/cats/psychogenic-alopecia-in-cats/page1.aspx
  http://www.petplace.com/cats/compulsive-behavior/page1.aspx

 7. Ihrielle

  Ana, Kirb te-a iertat deja si te-asteapta la capsat 😛

  ggl, si Kirb are accese de “drac” si o oarecare sensibilitate la atingerea spatelui (are doua zone in care nu-i mai creste par din cauza unor probleme mai vechi).
  Din cate am auzit, exista ceva solutie cu ricin si lamaie (parca) ca sa nu-si mai smulga animalul blana. Ma interesez si-ti spun.

 8. toscanița

  vaaaai,cum am putut să pierd aniversarea kârbei?draga mea kârbă la mulși,mulși ani fericiți felini lângă mămica ta!ce burtică moale cred că ai,așa te-aș mângâia!frfrfrfrfr!p.s.toate ”nebuniile” astea pisicești pot fi învinse numai cu multă dragoste,încercați să le citiți o poveste cu voce tare adică na,în șoapte.și să vezi minune!și apoi se știe,dacă pisicile îs nebune se aseamănă stăpânilor,deci schimbați temperamentul! 😀

 9. Kirb.zât

  Toscăniţă, stai liniştită că nu-i mare pierdere. Ba chiar aş putea spune că-mi place mai mult aşa, să fiu felicitată în fiecare zi, nu doar în cea când sărbătoresc nişte ani.
  Mâţămesc de urări, motanii şi motanele să-ţi trăiască sănătoşi, jucăuşi şi nebuni (nicidecum somnoroşi sau morocănoşi), căci, trebuie să mă crezi pe cuvânt, mâţă cuminte nu s-a mai pomenit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php