Meniul zilei la Anton Pub

Fripturi Anton PubbSursa

Meniul zilei la Anton Pub dă startul unei noi serii de articole dedicate bucatelor pe care le putem savura în Centrul Vechi din Bucureşti. Cum de ceva timp lucrez în zonă şi, uneori, sunt nevoită să iau masa de prânz în oraş, am strâns suficient material pentru a-l împărtăşi cu voi. În fond, nu se ştie niciodată când vi se face foame tocmai în Centrul Vechi şi va trebui să alegeţi dintre zecile de locante disponibile pe cea mai potrivită din toate punctele de vedere: mâncare bună, preţuri rezonabile şi servire excepţională.

Anton Pubb este fostul bar Testa Rossa din Piaţa Sfântul Anton (Şepcari 22, mai exact). Ceea ce m-a atras din prima la acest loc au fost preţurile omenoase pentru băuturi. Dacă în alte pub-uri din zonă te consideri norocos să dai 9 lei pe un Ursus, aici Heineken este 8 lei. Iar apa plată la 500 ml costă  4 lei, spre deosebire de păguboasa sticlă de 330 ml pe care dai cu cel puţin doi lei în plus. Preţuri la sucuri, tării şi cocketailuri nu am reţinut fiindcă nu consum, dar le puteţi afla dacă treceţi pe acolo.

Acum că am rezolvat cu băutura, să trecem la mâncare. În meniu găsim pizza, salate, fripturi, însă ceea ce ne interesează pe noi este meniul zilei.

Pentru 18 lei poţi alege sau face o combinaţie între:

ciorbă de perişoare, ceafă de porc cu cartofi prăjiţi şi clătită cu gem
şi
ciorbă de legume, pulpă de pui cu cartofi prăjiţi şi clătită cu gem

Noi am comandat ambele tipuri de ciorbe, însă pentru felul doi şi desert am păstrat aceeaşi linie – “tradiţionala” ceafă de porc şi nelipsitele clătite. Câteva poze (prea puţin) ilustrative puteţi vedea în cele ce urmează, cu porţii prematur reduse la jumătate din pricina foamei. [La sugestia lui Delta: Ţineţi cont că pozele au fost făcute după ce am mâncat din ciorbă, altfel aţi fi văzut castroanele pline]

Meniul zilei ciorba de perişoareCiorbă de perişoare (prim-plan) şi cea de legume (plan secund)

Meniul-Zilei-Ceafa-CartofiCeafa de porc şi cartofii (iniţial porţia conţinea de două ori mai mulţi cartofi)

Meniul-Zilei-ClatitaClatită cu gem de caise şi moţ de frişcă

Mâncarea a fost bună, în cantităţi şi varietăţi mulţumitoare.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


4 thoughts on “Meniul zilei la Anton Pub

  1. Delta

    Mai, trebuia sa mentionezi ca portiile de ciorba erau mai mari. Nivelul scazut din castroane este datorita faptului ca am facut poza dupa ce ne-am apucat sa mancam. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php