Momente din istoria clandestinităţii: Sintaxa ezoterică

Preambul: Din punct de vedere profesional, sintaxa este pentru Ihriel A.A. ceea ce mierea este pentru albină.

Cu riscul de a părea o altă deformată profesional, o să scriu astăzi despre viziunea mea asupra lumii nevăzute, ascunse cunoaşterii de primă mână oferită de cele cinci simţuri. Pentru mine, există mai multe niveluri în care putem crea analogii între sintaxele folosite în limbajele de programare şi diferitele paliere ale realităţii transcendentale.

Lumea (privită ca un câmp de existenţe ce interacţionează între ele) este o mare sintaxă scrisă în propriul său limbaj, accesibil unui număr restrâns de entităţi (care deţin capacitatea şi voinţa de a o folosi), ceea ce exclude a priori posibilitatea ca oricine să poată interveni în succesiunea logică a evenimentelor programate. Astfel, ca  simpli oameni ce suntem, ne regăsim în postura de a accepta, fără a ne pune prea multe întrebări, cursul – mai mult sau mai puţin logic – pe care-l au evenimentele din viaţa noastră. Însă este pasivitatea cea mai bună dintre opţiunile care ne sunt oferite tocmai prin prisma condiţiei noastre? Nu este cumva posibil ca, printr-un efort superior de înţelegere şi acţiune, să ajungem să cunoaştem limbajul acestei sintaxe care pare sa ne determine existenţa? Şi să acţionăm asupra ei cu deplină responsabilitate şi conştienţă?

Dar această formă de cunoaştere nu ne asigură controlul absolut asupra sintaxei şi nici capacitatea de schimbare. În schimb, ne oferă o perspectivă colosală asupra noastră: ne putem afla propriile limite şi putem învăţa cum să evoluăm, depăşindu-le.

Pentru a trăi experienţele pe care mi le dorim nu este imperativ să schimbăm cursul evenimentelor, ci doar să schimbăm propriile însuşiri care le împiedică să se întâmple.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php