Na, că sunt şi eu mamă!

În ultima vreme multiplicarea şi mămicitul au luat amploare în jurul meu. Pe cât de îngrozită am fost (şi încă sunt) de acest fenomen, pe atât de inocentă eram (între timp m-am lămurit) cu privire la caracterul contagios şi deosebit de grav al acestuia. Pe scurt: am devenit, pe nepusă masă, mamă. Şi nu orice fel de mamă, pentru că eu nu mă mulţumesc cu jumătăţi de măsură, ci mamă de tripleţi cu ţignal, gheare şi mofturi. 

În drum spre casă, în apropiere de Mega Image Tineretului, chiar pe trotuar, am găsit o cutie care schelăncăia. În cutie, mai mulţi pisoi mici-mici, uzi, cu ochii abia mijiţi, urcaţi claie peste grămadă, încercând să se încălzească. I-am numărat (erau patru) şi, după un scurt schimb de priviri la întrebarea “Ce facem cu ei?”, am înşfăcat cutia şi i-am dus acasă.

Acolo am descoperit că, pe lângă iaurt şi bucăţele de pâine înmuiate în apă (care explică umezeala de pe blana puilor), (alt) cineva pusese două lavete pe fundul cutiei. De asemenea, pisoii s-au dovedit a fi nişte puricoşi fără pereche, iar unul dintre ei, care nu prea îşi mişca lăbuţele părea a avea probleme locomotorii. A fost botezat Plăcintă (după puiul de găină olog pe care l-am avut la ţară, în adolescenţă). Folosindu-mă de aceeaşi regulă, a botezului pe baza trăsăturilor dominante, ceilalţi au fost denumiţi: Fâşneţul, Plângăciosul şi Scafarogul (asta nu ştiu ce înseamnă, întrebaţi-l pe tata).

După ce am încercat să le administrăm cu seringa nişte lapte de vacă (refuzat în uninimitate), am dat fuga la vet pentru o consultaţie. Doamna doctor le-a identificat sexele: trei băieţei şi o fetiţă (Plăcintă). Apoi le-a dat cu o substanţă pe ceafă şi şira spinării (probabil anti-pureci), le-a făcut igiena intimă, le-a dat păpică pe gustul lor şi i-a făcut o injecţie cu glucoză puiului cu probleme, care era mult prea deshidratat şi lipsit de putere pentru a se mai mişca (de altfel, a şi murit la câteva ore distanţă). Apoi ne-a făcut un training de îngrijire a noilor progenituri, a comandat lapte special, cu livrare urgentă şi le-a programat copilaşilor o băiţă pentru mâine. Asistenta doamnei doctor, aceeaşi care l-a lăsat astă vară pe mâţoc fără cojoc, a prins drag de Plângăciosul – la vet s-a dovedit cel mai tupeist dintre toţi – şi l-a re-botezat Ares.

Aceasta este pe scurt povestea a cum am devenit mama a trei cotoiaşi, pentru care mă scol în puterea nopţii să-i alăptez, să le pun sticle cu apă caldă în cutie şi să-i drăgălesc. Iar când îi văd cum mă privesc drept în ochi, cu ochişorii lor albaştri cu pojghiţă pe ei, şi plescăind satisfăcuţi din boticurile pline de lapte, mă topesc de dragul lor şi asta-mi este suficientă răsplată pentru mesele-mi nemâncate şi somnul tulburat.
De-acum or creşte mari şi, în decurs de o lună, le va trebui o căsuţă pe măsura lor, în care să fie primiţi cu dragoste şi înţelegere. Dar până atunci mai este, aşa că am vreme să-i pun pe picioare, să-i fac băieţi frumoşi, cuviincioşi (mda, Kirb nu este tocmai un exemplu), gata de păşit în lume cu dreptul, iar voi aveţi timp să mă ajutaţi să le găsesc căminul potrivit .

P.S.: Dacă vă întrebaţi cumva cum a reacţionat Kirb la această poveste, ei bine, aflaţi că s-a dovedit a fi speriată de cutia mieunătoare. Aşa că s-a ţinut departe de bucătărie. Însă fără a uita să-mi arate că e geloasă (cu mârâieli şi scuipături).

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


8 thoughts on “Na, că sunt şi eu mamă!

 1. T.

  Ce norocoși!
  Bravo pentru că i-ai salvat pe bieții bebeluși de la moarte sigură și te ocupi de ei. Câți ar fi făcut-o?

 2. Ihrielle Post author

  ggl, Crazy cat Lady and Mister. There are two of us in this business :)) Inca ma mai intreb daca as fi avut curajul de a-i lua cu mine daca nu eram insotita…

  Cine e Kinezul si care este povestea pisicii lui?

  Sa vedem ce o zice Kirb sambata, cand ne-am propus sa le facem cunostinta

 3. Ihrielle Post author

  T, bine ai venit.
  Cel care nu a supravietuit nu a fost asa de norocos. Si inca nu sunt toti trei 100% OK. Unul este mai mic, mai constipat, mai plangacios, cu temperatura mai scazuta si trebuie hranit fortat. Dar am de gand sa fac barbat din el 🙂

  Daca te intereseaza sa adopti un pisoi… Maine o sa pun si poze cu ei 🙂

 4. ggl

  Kinezu e un prieten la care i-am făcut rost de pisică deci l-am transformat automat în prieten al pisicilor. Pisica a stat la noi o zi până a venit după ea.

 5. Ihrielle Post author

  Dacă mai ai astfel de prieteni, dă-mi de ştire. După cum ai citit, în maxim o lună, o să am doi pisoi de dat. Sau trei, dar asta depinde de Kirb

 6. Dli

  Foarte tare 🙂 ma bucur mult ca i-ai luat acasa si ma bucura faptul ca la vet au fost atat de amabili cu tine 🙂 e bine sa stii ca ai salvat viata a 3 pui macar…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php