Pe prima pagină a ziarelor

Împingi capacul de fontă al canalizării şi, opintindu-te în braţe descărnate, ieşi la suprafaţă. O lumină sălbatică, necunoscută, te plesneşte peste ochi în timp ce claxoanele ţi se înfig ca nişte cioburi în urechi. Nu te fereşti din calea lor şi nici nu te rostogoleşti în lături precum actorii din secvenţele la care ai tras cu ochiul de după uşa vreunei bodegi cu televizor. Ai fost suficient de deştept cât să-ţi pregăteşti din timp o ieşire care să dea într-un trotuar ferit, de lângă parc.

Nu am ajuns eu pe prima pagină a ziarelor, dar sigur veţi găsi pasajul de mai sus printre paginile numărului 13 al minunatei publicaţii Revista de Suspans. Povestirea din care a fost extras se numeşte chiar aşa, Pe prima pagină a ziarelor, şi are la origine o întâmplare nici pe sfert adevărată, petrecută demult, în vremea când fumam.

Bucuraţi-vă de revistă,  admiraţi ilustraţiile realizate de Cristofor Arts şi pregătiţi-vă pentru noi veşti de la Cezarina Anghilac.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php