Postare albă: ca zăpada

Dacă aş fi fost ninsoare, cu siguranţă aş fi fost ca cea de astăzi: cu fulgi mici şi deşi învârtejindu-se în aer, jucându-ţi-se prin păr, atingându-ţi pentru o secundă fruntea şi apoi topindu-se pe umărul tău. Aş fi fost cea pe care ai aşteptat-o în toate zilele reci, însa reală şi poate tocmai de aceea, dezamăgitoare: nu la fel de abundentă şi persistentă ca cea descrisă în romane, însă imprevizibilă şi caldă.

Aş fi putut fi ninsoarea prin care să alergi, redevenind viu, simţindu-mi şi provocându-mi fiecare mişcare, încercând să mă prinzi cu mainile în timp ce cad pe pamantul aspru. Sau aş fi putut fi cea pe care să o contempli discret din adăpostul camerei calde.

Daca aş fi fost ninsoare aş fi avut milioane de fulgi pe care să-i abandonez fară teama în jurul meu: pe străzi, sub bariere sau dincolo de ele, pe căpiţe de fân, pe blana vulpilor, în palme de copii capricioşi. Atunci aş fi venit oricum…

Dar nu sunt ninsoare, ci doar cea care o aşteaptă savurându-şi vinul fiert în faţa ferestrei reci.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Tagged on: ,

2 thoughts on “Postare albă: ca zăpada

 1. hdragomir

  În ultimii ani, mi-am facut un obicei din a petrece prima ninsoare cu cineva anume. O făcea să fie puțin mai specială, să rămână mereu ca o amintire mai mult decât plăcută.

  Anul ăsta, însă, m-a prins singur acasa, doar eu și codul. Ciudat cum e tot în ton și va fi ținută bine minte.

  Dacă ai fi o ninsoare, ai bucura oameni nenumărați, dar fiecare te-ar aprecia într-un alt fel. Ce mișto e, nu?

 2. Ihriel

  Horia, atat timp cat inca te mai bucura prima zapada, nu ar trebui sa-ti faci griji daca impartasesti acest sentiment cu o anumita persoana sau cu codul. Sunt multe situatii in care ne putem simti la fel de bine si singuri. A ne bucura de lucrurile simple este doar una dintre ele.

  Sper ca urmatoarea ninsoare sa fie asa cum ar fi trebuit sa fie prima 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php