Poteci înguste: Zăganu-Gropşoarele

Acum cateva zile, împreuna cu ceva colegi de autobază muncă m-am înscris la Ciucaş Trail Running, pentru proba de semi-maraton. Duminică am plecat în recunoaştere pe traseul Muntele Roşu-Zăganu-Gropşoarele-cabana Ciucaş-Muntele Roşu, în parte să admiram peisajul pe care îl cam vom rata în timpul competiţiei, aparte să apreciem gradul de dificultate al turei şi să cronometrăm timpul de mers (nu alergat).

La început au fost norii. Grei, gri, încăpăţânaţi, aveau în minte doar un singur gând: să-mi distrugă imaginea de aducător de vreme bună. N-au acoperit decât un munte: pe “al nostru”, cel pe care urma să-l urcăm; pe ceilalţi i-a lăsat în pace. Pasămite, avea un mesaj de transmis.

După ce am lăsat în urmă pădurea, pânze subţiri de ceaţă au început să învăluie împrejurimile, pansând stâncile crăpate ale munţilor cu fâşii de tifon. Au ascuns creste şi culmi ca pe niste plagi; fie prea urâte, fie prea sensibile.

În realitatea aseptică a munţilor, rănile eram noi, privitorii în stelele verzi de la picioarele noastre. Ajunseserăm în vârf…

… când a plouat pentru prima dată. Apoi a continuat în rafale diferite ca intensitate şi durată. Am alergat fără a căuta adăpost; semnele ce-i indicau prezenţa ne erau suficiente.

La cabana Ciucaş nu am mai ajuns, peisajele nu le-am admirat, dar mai avem o şansă în iulie.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


10 thoughts on “Poteci înguste: Zăganu-Gropşoarele

  1. Ihrielle

   Cred ca umezeala a fost farmecul turei, mai ales ca prevad un soare arzator pentru sfarsitul lui iulie.

   Multumesc pentru incurajari; nu voi lipsi!
   Carari prietenoase 😉

  1. Ihrielle

   Tare imi mai sfaraie calcaiele dupa asa ceva (mai ales ca eu la Rosia Montana nu am fost :”> ). Dar sansele mele de a participa sunt foarte, foarte mici.

   Multumesc pentru sugestie iar daca mai ai si alte recomandari despre ture, cetati, biserici si alte aspecte pe placul meu, iti reamintesc ca sunt binevenite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php