Primăvară…

Dacă ar fi să aleg între cald şi rece, între lumină şi întuneric, între zi şi noapte, cu siguranţă de fiecare dată aş opta pentru ultima variantă. Sunt zeci de motive care, din prisma mea, pledează pentru o temperatură de -20°C în defavoarea uneia de + 40°C, pentru care soarele este de multe ori mai nociv decât luna.

Cu toate astea, sunt câteva zile pe an în care, mai mult decât orice, îmi doresc şi primesc – în acelaşi timp şi cu aceeaşi intensitate – căldura şi lumina zilei.
În dimineţile ce se scurg prin fereastra larg deschisă, strecurând în cameră freamătul gardurilor vii şi miros de frunze proaspete, abia ieşite din pământ. În după-amiezile petrecute în prag, cu trupul mângâiat de vântul cald şi hainele fluturând nehotărâte. Şi în serile când totul pare lumină, atât de pură şi blândă încât îţi vine să te lepezi de tot şi să te scalzi în ea…

Şi mă arunc. Alunec, mă împiedic şi plutesc, destrămată ca un voal de mătase, în valurile ei cu spume de îmbăţişare pe coame. Îi miros ramurile înflorite, ascultând cum guguştiucii îşi foşnesc aripile franjurate pe deasupra noastră. Şi parcă inima îmi bate mai repede, pompând cu sârg viaţă prin vine.

Aici e locul în care speranţele se nasc, îmi spun şi mă răsucesc pe partea celalaltă, mormăind. Este un vis amăgitor primăvara asta, o creatură venită dintr-o altă viaţă – una mai îndepărtată şi mai confuză decât însăşi facerea lumii.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Tagged on:

6 thoughts on “Primăvară…

  1. ggl

    Lasă-mă cu guguştiucii că aici e o colonie de porumbei care îmi cacă nonstop balconul. Ar trebui să aduc de undeva vreo 2+3 dihori să le dau drumul pe acoperiş, să vezi apoi prăpăd.

  2. Ihrielle Post author

    Am şi eu o groază de porumbei şi aş fi păţit-o ca tine dacă nu l-aş fi închis (balconul adică). Însă problema pe care o am este că au început să survoleze pe deasupra jardinierelor…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php