Putea fi oare mai simplu de atât?

Strepsils-ul pe care doamna de alături ţi-l oferă în timp ce pari să-ţi dai duhul tuşind…
Ciocolata cu alune pe care cei doi liceeni necunoscuţi din troleul 90 o împart cu tine…
Sincerul „Noapte bună!” pe care necunoscutul din metrou ţi-l urează la coborâre
Cele trei formule de salut diferite primite în interval de câteva minute de la tot atâţia necunoscuţi.

Lucruri mărunte, banale prin simplitatea lor, însă cu adevărat surprinzătoare. Ne întâmpină pe nepregătite, într-o seară de primăvară cu lună plină, într-o dimineață geroasă de iarnă, într-o singură zi spoită într-un gri agresiv, într-o clipă în care totul pare iremediabil pierdut…

Acum vine momentul să mă întreb: cât de mult valorează promisiunile şi angajamentele, indiferent de natura lor, când este nevoie de atât de puţin pentru a ne simţi cu adevărat vii, dezbrăcați de haina oricărei conveniențe sociale? Suntem atât de flămânzi de afecţiune şi atenţie încât primirea lor necondiţionată să ne smulgă din ceea ce percepem ca fiind propria existență? Suntem atât de prinși în iluzia transformării zilei de „mâine” în „azi” pentru ca orice breșă, oricât de subtilă, să se transforme într-o rază de soare?

Mai poţi să crezi oare în profunzimea lucrurilor când adevărata ta bucurie este să trăieşti toate aceste lucruri mărute, să te bucuri de voluptatea unor efemere clipe în care tu joci rolul principal?

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php