Video killed the radio star

Am primit o invitație la identificat melodii care să redea (mai mult sau mai puțin simbolic) influența internetului asupra culturii. Mai înainte de a da curs unor mici divagații, s-ar impune probabil câteva delimitări conceptuale ale termenului, așa cum îl privesc eu, pentru a elimina potențialele interpretări eronate ale poziției mele. Dar cum timpul nu-mi permite astfel de precizări, îmi voi asuma eventuala neclaritate în exprimare.

Așadar, revenim la momentul T0, în care am citit postarea cu pricina:
„Ironic”, mi-am zis citind-o concomitent cu bâzâitul muzicii ce se contura în capul meu. Dacă nevoia de comunicare vizuală (secondată de cea audio) a surclasat-o pe cea de comunicare verbală (Video killed the radio star), de ce nu s-ar fi conturat la un anumit moment necesitatea unei noi forme de a intra în legătură cu ceilalți, aflați undeva în alt colț al planetei… să spunem într-un cadru mai puțin formal de cel reprezentat de tot ceea ce reprezenta industria media până în acel moment?

Pe bună dreptate, putem spune fără să ne temem (poate doar de conștiința scandalizată de filmele cu animale jupuite de vii, execuții live, puii KFC etc.): Internet killed the video star sau The internet killed Frank!. Este egal.

Ah, da, am uitat să precizez: fără comunicare, cultura (indifierent că este adresată maselor sau elitelor) este egală cu zero.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


2 thoughts on “Video killed the radio star

Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php