Refec de adormit mâţura

Într-una din cele 1001 de nopţi şi zile de existenţă întru exasperarea nefericitei mele stăpâne, am avut un memorabil acces de streche (de asemenea cunoscut ca: „S-a activat dracul!”, „Run for the hills!”, „Save the planet, kill de beast!”), streche prin care am bifat majoritatea rezoluţiilor pe anul acesta în doar câteva ore:
– Toilet chaos: distrugerea sistematică a hartiei igienice alternată cu jupuirea tapetului din hol
Book wars: dărâmat câteva cărţi cartonate în timp ce le încălzeam cu extremitatea dorsală
The sound of silence: găsit ceva pungă (pe care Cerberul meu o ascunsese bine… cică) pe care s-o foşnesc printre mârâituri, în urechea cuiva; decapitat o pereche de căşti sub privirile îngrozite ale proprietarei.
Kitchen jam (aş vrea eu!): vărsat o cană peste un laptop, care nici nu s-a spart nici nu a provocat scurtcircuit (La naiba, cineva chiar o golise înainte!); furat una bucată plăcintă cu brânză pentru a pune în scenă fabula celebră cu corbul şi vulpea (eu pe marginea chiuvetei cu plăcinta-n bot, surprinsă de vicleana Ihriel)
Fetch me if you can: smuls mouse-ul din laptop şi fugit cu el prin casă (20 mp), sub privirile amuzate ale stăpânei; înghiţit una după alta câteva mărgele necesare în activităţile artizanale ale unei domnişoare.

Din păcate, însă, pe cât de mare mi-a fost mie bucuria, pe atât de neagră i-a fost supărarea ştiţi-voi-cui, care a găsit de cuviinţă să-mi strice tot cheful fugărindu-mă prin casă pentru a „mi-l arăta pe dracu” (mă rog, de parcă n-aş şti cum arată). După o cursă infernală care, intre noi fie vorba, a cauzat mai multe distrugeri decât eu însămi, am fost încolţită m-am lăsat prinsă şi dusă în pat. Acolo am început ispăşirea pedepsei: cu mainile şi picioarele în strânsoarea ei, cu capul ţintuit pe o pernă mult prea tare pentru gustul meu, învelită pănă la gât cu cearşaful căruia îi jurasem broderie cu găuri, Ihriel s-a apucat să-mi spună o poveste de adormit pisicile:

Aleea avea un luciu fin, ca o pojghiţă subţire de gheaţă deasupra unui lac adânc. Dalele de piată, crăpate de ger, reflectau din diferite unghiuri aceeaşi imagine – mii cioburi de oglindă ce împărtăşesc tot atâtea puncte de vedere. Ireconciliabile… Sub tălpi, pământul se simţea nefiresc de rece iar singurătatea lui îi era respingătoare ochilor.
Privea, dar, în sus, spre ferestrele luminate din care lumina blândă se furişa spre alee, îmbrăţişându-i dalele tăcute. Sărutul cast al celor ce nu se tem să atingă umbrele. Intuia dincolo de ele freamătul vieţii; scene familiare ce se derulau cu repeziciune sub privirea nerăbdătoare a unui ceas ce măsoară trei secunde în plus la fiecare două ore. Murmure stinse, râsete zgomotoase, uşi trântite, vase spărgându-se, copii scâncind – doar câteva semne că oamenii nu au uitat că sunt ocupaţi să fie fericiţi, chiar dacă la asta se pricep cel mai puţin.
În tot acest carnaval al trăirii, există totuşi o fereastră al cărei cadru rămâne mut în protecţia pe care o oferă graţioasei siluete ce contemplă pământul rece. Oare ştie că într-o zi stăpânul nu i se va mai întoarce? 

Hal de şantaj emoţional! Dacă tot voia să-mi vorbească despre mâţe ce privesc pe geam, preferam ceva din înţelepciunea populară, ca de exemplu:

„Când mă uit ceva mai bine,
Ce văzui sărac de mine:
Nu-i nici fată, nici nevastă,
Ci sta mâţa la fereastră.
Sta mâţa şi se uita
Cum mă-ndrăgosteam de ea”
. (Sursa)

Mâţă afurisită, născută pentru a supune oamenii torturilor mâţeşti. De mai bine de 5 ani trăieşte printre bipezi cu gândul de a le face zile negre. De cele mai multe ori, reuşeşte.
Cunoscută sub numele de: Bestia, Drac, Sătănilă, Sarsailă, Drăcilă Berbeleac.

Kirb.zât – who has written posts on Kirb's Crib.


6 thoughts on “Refec de adormit mâţura

  1. Kirb.zat

   Trebuie sa te corectez:
   Moarte ciorapilor fini din matase!

   3 AM este ora la care in mod obisnuit suna masculii puscalizati. Eu pot mai mult de atat 😀

 1. Irene

  Ideea e ca ai 1001 zile… Deci pe la 3 ani… Bucura-te… Matzele au viata scurta (chiar daca is 13)!! Your days are numbered! >:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php