Reţetă: Pui în sos de limbă

Am eu la serviciu un coleg care ar putea căpăta, pe bună dreptate, titulatura de spaima gravidelor. Nu, nu este deloc fioros şi nici nu face bancuri cu bebeluşi tranşaţi şi înghesuiţi în pubele, ci povesteşte nişte chestii care ar face orice femeie cumsecade să simtă fiori pe şira spinării: despre cum ar manca peşte în cetină sau o pastramă pe gratar cu mamaligă, salam de biscuiţi sau…brrr! m-a luat cu frig! Şi dacă s-ar opri aici! Fiercare produs culinar în parte este descris cât mai amănunţit posibil, începând cu ingredientele care intră în compoziţia sa ăi metoda de preparare, până la bucata în sine, rumenă sau în sânge, fragedă sau crocantă, caldă sau rece, după caz.

Odată introducerea facută, o să vă recomand o reţetă în şapte paşi simpli, inspirată de spusele colegului meu.

7 Ingrediente în 7 paşi:

1. pungă cu taiţei tip alfabet, din care se extrag la nimereală trei litere, dar musai sa fie acestea: K F C

2. convingerea colegilor să se alăture cauzei

3. amintiri cu pui, cartofi prajiţi şi sfatul medicului

4. sos de limbă

5. un drum de 40 de minute dus-întors până în Romană

6. mai mult sos de limbă

7. alegerea părţii preferate a puiului=misiune imposibilă.

Mod de preparare: se parcurg în ordine primele patru etape. Pentru un plus de savoare urmaţi paşii 5-7 sau inlocuiţi-i cu alţii pe masură. Se serveşte în orice moment al zilei.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php