Românul s-a născut poet dar eu tot numai prostii spun

Astăzi am primit confirmarea că, asemenea fiecărui roman, şi eu m-am născut poet(ă). Această revelaţie pe care am avut-o odată cu încheierea sondajului pe tema “Par eu o fire poetică?!” mi-a fost oferită de cei 27 de cititori ai acestui modest glob (ştiu că din punct de vedere statistic este un numar nesemnificativ, dar nu cred ca îi mai pasă cuiva atât timp cât se aşteaptă de la mine numai prostii).

Deşi aş fi putut jura că acestea vor fi rezultatele, cu strângere de inimă vă mărturisesc că mă regăsesc într-o postură delicată deoarece, emoţionată fiind, am uitat poezia pe care o pregatisem pentru astăzi… adică am uitat-o acasă şi nu-i pot da copy/paste aici, acum. Dar cum conştiinţa nu mă lasă să scriu un lucru fără sens fără ca acestuia să-i urmeze neaparat altul, am considerat nimerit pentru această zi importantă să vă dau câteva detalii iuţi de la facerea acestui mic copil teribil al prostiilor… visdezis.

În urmă cu ceva luni, preocupată fiind de faptul că mai toate discuţiile la care participam, mai devreme sau mai târziu degenereau în circ intelectual, am descoperit cu surprindere că spun foarte multe prostii… şi că eram ultima care afla această informaţie despre mine. Să nu credeţi că m-am lăsat intimidată de acest pas înainte spre autocunoastere, însă ceva în relaţiile mele cu ceilalţi se schimbase. Astfel, de ficare dată când deschideam gura să spun o prostie (deja era un fapt cunoscut că înainte de asta trebuia să-mi umplu plămânii cu aer suficient cât să mă ţină în viaţă cele 42′ şi 55″ cât dura întreaga tiradă) ceilalţi nu mă mai priveau cu indulgenţă şi compătimire samariteană ca până atunci, ci ca pe o găină ce joacă poker pe dezbrăcate la miezul nopţii, în compania unei vulpi cu mâna stângă prinsă în atele, a unei bufniţe îmbrăcată în turcoaz şi a unui şarpe cu ochelari care avea însă lentile de contact şi fusese ales de curând primar într-o comună de la munte. În mod vizibil jignită de această atitudine de ignoranţă faţă de stilul plăcut şi captivant în care puteam purta o conversaţie, mi-am vazut mai departe de treaba mea, cu intenţia clară de a nascoci un plan de răzbunare pe toţi cei care mi-au făcut o mare nedreptate, râzând pe înfundate la prostiile spuse de mine.

Astfel, în ziua în care m-am plictisit să mă amuz de una singură şi să râd ştirb în cercuri concentrice, în câmpul meu vizual a răsărit şi colacul salvator de forma unui glob de cristal blog… pe care scria visdezis (iniţial visdezi, dar cum fără rimă era precum coliva fără crucea de cacao, am preferat să las impresia unor dezvăluiri incitante). Iniţial m-am bucurat, ba chiar am sărit de cateva ori în sus şi am făcut şi nişte tumbe meştesugite, gândindu-mă că voi scrie în mii de cuvinte, cu lux de amănunte neinteresante, toate prostiile care-mi tranzitează în mod regulat cortexul. Apoi m-am mai întristat un pic când am analizat în profunzime problema: uneori sunt prea neserioasă chiar şi pentru prostiile pe care le spun…

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Tagged on: ,

2 thoughts on “Românul s-a născut poet dar eu tot numai prostii spun

  1. Alin

    I-mi place ce citesc, cred ca ma regasesc, inainte sa deschid gura i-mi dau seama ca urmeaza o catrastofa, stiu si nu ma pot abtine , i-mi place sa fiu fara exhibiti , sa ma exprim inca ca un copilas, chiar daca am depasit de multa vreme aceea perioada, ;)) as vrea sa ma pot schimba, nici eu nu stiu ce vreau cu adevarat ;)0, lumea a devenit o plictiseala,….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php