Rupte din istorie: Istoria Romaniei din pespectivă franţuzească

La un moment dat mi-a picat în mână o prezentare despre România (realizată de un francez) care mi-a oferit un plus de cultură generală în ceea ce priveşte istoria ţării mele. Cum unele dintre informaţiile conţinute în respectivul document îmi erau necunoscute până atunci, m-am gândit ca ar fi util ca ele sa fie diseminate pentru a constritui un punct de plecare în redactarea unui ghid al distorsiunilor şi comicăriilor cu pretenţie de adevăruri istorice.

“1967 România îl alege pe Carol Von Hohenzoller, aristocrat german ca prinţ al României, în urma abdicării lui Cuza.”

“1940 România intră în război de partea Germaniei şi a URSS-ului şi semnează Pactul germano-sovietic.”

“1989 “Falsa” Revoluţie : Ceauşescu şi soţia sa Elena sunt executaţi în ziua de Crăciun. Se instaurează Frontul Salvării Naţionale, condus de Ion Iliescu, ex-Ceauşescu Nr 2.”

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Tagged on:

4 thoughts on “Rupte din istorie: Istoria Romaniei din pespectivă franţuzească

  1. Irene

    Un francez crede ca in WW2 s-au luptat si cu nemtii si cu rusii. E posibil ca dusmanul lor sa fi fost Rusia si astfel s-ar explica usurinta cu care au fost ocupati de germani si pozele de turist ale lui Hitler la turnul Eiffel.

  2. Ihriel

    Mda…pacat ca nu am obtinut si documentul care continea parerea lui, in spirit roeslerian, cu privire la formarea poporului roman si a legitimitatii detinerii Transilvaniei ca regiune romaneasca

  3. Ihriel

    Mari misei si nemtii astia sa abuzeze de inocenta unui biet popor iubitor de branzeturi si vinuri fine. Auzi la ei, sa-si puna coarne unul altuia in fata turnului, apoi sa calce cu bocancii pe mucegaiul de Brie si la final sa-si ia adio cu vant din Normandia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php