Last stop: Ruse

Avantajul de a locui în Bucureşti este că poţi face excursii de o zi peste hotare. Sună foarte pompos, dar când te gândeşti până unde poţi ajunge ca să mai apuci şi să te întorci în aceeaşi zi, parcă nu mai pare la fel. Evident, nu este cazul celor care stau în Arad, de exemplu, şi care pot trage oricând o fugă la vecinii noşti unguri să se aprovizioneze cu marţipan (mnian-mnian) .

Spun asta pentru că Ruse nu e genul de oraş în care să te duci să vizitezi decât dacă eşti nostalgic după felul în care arăta România acum vreo 10 ani în urmă. Noi nu avem astfel de preocupări (încă) aşa că vizita noastră s-a bazat pe curiozitate şi, într-o bună măsură, pe necunoscut. Pe mine una mă intrigau blocurile înalte de 14 etaje, ori decâte ori aveam drum prin Bulgaria şi se nimerea să trec pe lângă ele. Şi chiar voiam să ştiu ce se ascunde dincolo de el…


Biblioteca


Opera

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Tagged on: ,

3 thoughts on “Last stop: Ruse

 1. ggl

  Arată aproximativ ca şi Clujul 🙂

  O colega tocmai a fost în Turcia prin Bulgaria şi a zis să nu ne mai plângem de drumuri că în Bulgaria se lucra peste tot şi erua închise drumuri, lipsă semne, harta de pe GPS complet inutilă, a trebuit să meargă cu maşina pe câmp, etc.

 2. Ihrielle Post author

  Iti pare ca arata ca si Clujul ca am pus eu poze cu cladiri reprezentative. Dupa parerea mea, nu au nimic in comun.

  Am fost si eu in Turcia cu trecere prin Bulgaria si m-am crucit cand am vazut cat de parasita pare tara aia si in cate hartoape dai daca inaintezi spre centrul ei.

 3. ggl

  Cl[dirile din prima poză arată efectiv cam la fel cu cele de pe bd. Eroilor, doar că e mai îngustă sau cam ca şi str. Iuliu Maniu, iar clădirea operei seamnănă cu mai multe clădiri neoclasice din Cluj (ex: Universitatea Tehnică, clădirile de pe str. Bariţiu).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php