Turism imobiliar

Cine este curios “care mai e viaţa mea” şi a avut totuşi inspiraţia să nu îmi pună o asemenea întrebare nesuferită, va afla că tocmai am început să dau din coate pentru a realiza Planul A. Cum sunt de-abia la Nivelul 0.1 (testarea pieţei), o să vă împărtăşesc din experinţele mele de începător. În cazul de faţă, un dialog care, în scurt timp, va deveni fundamentul Bibliei Imobiliare:

Bună ziua! Vă sun în legătură cu garsoniera X.
Bună ziua, răspunde o voce înţepată, de femeie. Dar să ştiţi că suntem agenţie.
Da, am văzut din anunţ. Pe mine mă interesează dacă mai este disponibilă garsoniera.
Da. Vreţi s-o vedeţi?
Nuuuuuuuuuuuuu!!! Am sunat doar aşa, ca să-ţi aud vocea. Da, însă mai întâi vreau să ştiu dacă se acceptă credit ca să nu complic lucrurile degeaba.
Normal că acceptă. Cum să nu accepte credit? Asta n-am mai auzit-o, pufneşte indignată agenta.
– Întrebam ca să mă asigur. Atunci se poate să stabilim o vizionare pentru astăzi după-amiază?
Se poate. Aţi mai văzut şi alte garsoniere până acum? mă întreabă cu o voce bănuitoare.
Am mai văzut două, zic şi eu aşa ca să nu se prindă că asta ar fi prima.
Mda… ţocăie nemulţumită. Alea nu v-au plăcut… Păi ce facem aici? Turism imobiliar? Să mă sunaţi pentru vizionare când v-aţi decides s-o cumpăraţi, nu doar aşa ca s-o vedeţi cum arată! îmi strigă madama plină de furie.

Chiar aşa, ce atâta tevatură pentru o casă? Nu-i suficient să vezi anunţul pe internet ca să ştii totul despre ea? Ce, când îţi cumperiţi chiloţi de pe un site îl suni pe vânzător să vă întâlniţi ca să ţi-i arate?

P.S.: Cu atitudinea asta, să tot vinzi pe bază de comision

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


8 thoughts on “Turism imobiliar

  1. ggl

    Dacă aşa pun problema nici nu ştiu de ce se mai chinuie să îşi facă agenţii imobiliare cu acrituri angajate. Ar putea rezolva la fel de prost problema cu un webshop, care-ţi trimite aceasă prin poştă certificatul de proprietate. Evident, doar după ce achiţi suma şi te îndatorezi băncilor pe viaţă şi pe moarte.

  2. Ihrielle Post author

    ggl, sa stii ca ma astept si la o asemenea ineptie. Pana una alta am dat si de un agent mai normal care chiar m-a sunat cand mi-a zis ca ma suna, mi-a aratat garsoniera pe care voiam s-o vad si, in principal, nu a incercat sa ma duca de nas.

    Ali, mda, la asta nu m-am gandit :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php