A venit iarna

Îmi dau seama ca a venit iarna după sentimentul pe care îl am când aud vântul şuierând pe la ferestre, rugandu-mă să-l las să intre. În cameră s-a făcut dintr-odată frig printre micile obiecte farmaceutice ce zac aruncate pe mobile, după bariera nemulţumită a ceştilor de ceai. Oarecum abandonată în acest decor, mă plimb de câteva ori strângându-mi cu înfrigurare mâinile la piept, suflându-mi în palme fără să-mi găsesc astâmpărul; după care o mică bucurie egoistă îmi inundă corpul închircit de răceală: sunt la adăpost de capriciile directe ale vremii, având la dispoziţie o sumedenie de pături şi haine cu care mă pot acoperi şi provizii însemnate de ceaiuri cu care mă pot răsfăţa… un fel de “după mine potopul” în variantă stilizată, de iarnă.
Însă abia apuc să-mi rumeg bucuria că gândul mă poartă la miile de oameni care fix în acelaşi moment merg prin vânt, ploaie sau ninsoare (în funcţie de vreme) şi parcă încep să mă întristez. În unele din aceste dăţi îmi vine chiar să pun mâna pe telefon şi să-i sun pe toţi ai casei, aşa doar ca să mă mai liniştesc un pic.
Apoi îmi dau seama că ar fi o stângăcie să spun ceva în genul: “Eşti pe afară cumva? […] A, nu, nu s-a întâmplat nimic, doar că începeam să am mustrări de conştiinţă că a venit iarna”. Astfel de cuvinte nu se spun niciodată, poate doar – din când în când – se lasă a fi interpretate.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Tagged on: , , ,

3 thoughts on “A venit iarna

 1. aricipogonescu

  …eu stiu pe cineva caruia chiar ii place foarte mult sa se plimbe pe afara pe astfel de vreme “capricioasa” … ba chiar i se pare ca lumea e mult mai faina decat pare, in momentele in care intalneste in plimbarile acestea cel putin inca un semen … 🙂

 2. ggl

  E posibil să ningă mai mult iarna asta, tot din aceeaşi cauză din care a plouat mult vara asta: vlucanul ăla islandez, Eyjafjallajokul. Mai exact cenuşa lui răspândită prin atmosferă, care a format mulţi centri de condens. Numai că fenomenul e diferit cu zăpada, deci vom vedea.

 3. Ihrielle

  @arici, 🙂 Nici nu mă îndoiesc de existența sa. Trebuie să fie un echilibru în toate… inclusiv iarna.

  @ggl, Pompei reloaded or nothing! Zăpadă am mai văzut până acum (noroc de iarna trecută)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php