Visele dintr-o altă viață, parcă

În fiecare noapte din vacanța de iarnă am visat câte o ciudățenie. De fapt, nu doar câte o ciudățenie, ci niște ciudățenii-ciudoase, de te ia cu frisoane, cârcei și crampe în același timp. Apoi, în fiecare a doua zi dimineață, în timp ce rememoram întâmplările de peste noapte, neuitând să mai pun și de la mine câte ceva, o palpitație, un vertij, un reflux gastroesofagian, îmi promiteam că mâine mă duc și-mi cumpăr un Moleskine de-ăla mic de tot, cu coperte roșii, frate cu ăl mai mare, pe care mi-am ratat eu jurnalul, și am să-mi notez în el visele. Să fie acolo, sursă de inspirație la vreo povestire horror, material de studiu pentru vreun psihanalist plictisit sau jucărie de ros pentru pisici. Oricare dintre variante ar fi câștigat în final, mie mi-ar fi convenit în egală măsură.
Deci, m-am dus să-mi iau carnețelul cel mic și roșu, numai bun de ascuns în poșetă printre pungile goale de la Mega Image sau sub pernă, lângă elasticul de păr. Și, cum mă îndreptam eu țanțoșă spre casa de marcat, mândră că de-acum visele mele n-or să se mai piardă în neant, mi-am dat seama că dau banii pe fereastră.
Vacanța s-a sfârșit, visele și-au luat concediu.
Bine am revenit!

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


css.php