Vocabular: Bilanţ, Balanţ, Balans

De multă vreme amân momentul de faţă, dar pare-mi-se că până aici mi-a fost. Ca să nu îmi fac un prost obicei din introducerile pompoase garnisite cu neologisme, expresii şi citate celebre, o sa trec direct la subiect.

Mi-am propus într-o zi să fac un bilanţ al umilei mele existenţe duse până în prezent, să îi felicit pe cei care merită, să mă laud cu persoana mea şi, nu în ultimul rând, să sper că în viitor nu mă va egala nimeni. Un fel de reper aniversar, adecvat mai degrabă unui septagenar decât unui inocent pici. Deci nu o să mă dau în vânt după destăinuiri (nici macăr după ale mele), nu o să explodez în faţa nimănui din pricina veseliei sau a tristeţii, nu o să mă dau de trei ori peste cap şi nici nu o să mă transform în muscă. Cel mult o să scriu o postare la fel de inutilă ca şi ideea care a generat-o.

Inutil să spun ce, cât, cum, de ce, cu ce, cu cine, despre cine etc. s-a întâmplat până acum de vreme ce toate evenimentele trecute sunt evocate prin raportare la starea prezentă…iar astăzi mă aflu sub formă de vapori. Sa-mi fie clar: nu vreau ca peste ani, într-o zi de septembrie, să-mi aduc aminte de mine aşa cum eram acum sau aşa cum eram acum cinci ani. Vreau ca în acea zi să ma visez aşa cum eram astăzi, să vad un film derulându-mi-se prin faţa ochilor şi nicidecum o grămadă de cuvinte prinse într-un insectar.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


One thought on “Vocabular: Bilanţ, Balanţ, Balans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php