Vocabular: la ce foloseşte să fii alb?

Acum câteva zile mă simţeam foarte verde, atât de verde încât păream de-a dreptul necopt. Astăzi, însă, am dat mitraliera pe o babă ştirbă cu batic înflorat, înlocuind astfel verdele cu alb. Cum de-a ajuns simbolul purităţii (sau culoarea care simbolizează puritatea) să fie mai degrabă asociat cu o babă decrepită (ce-i drept, cu părul alb) decât cu o tânără înaltă, atrăgatoare, îmbrăcată cu rochie albă? Pai e simplu: în primul rând nu vreau să-mi pierd cititorii cu exces de testosteron (deşi mă îndoiesc că îi întâlniţi aici) vorbind despre femei în pragul maritişului, iar în al doilea rând eram curioasă de felul în care decurg tranzacţiile din proverbul: “Cine nu are bătrani să-şi cumpere”.

Cum astăzi avem alb în meniu (Alb stop!) o sa fac o mică trecere în revistă a motivelor pentru care îmi consider alegerea neinspirată:

Albă-ca-zăpada (personaj de desene animate sau prajitură, sunt la fel de insipide. La punctul doi sunt dispusă să-mi revizuiesc părerea cu niscaiva mostre)

Alba-neagra (pont pentru amatori: daca-ţi place sa mergi cu personalul iţi poţi exersa talentul de a juca rolul ursului din povestea lui Creangă)

Harap alb (cel care a inventat Alba-neagra)

Negru pe alb (o fi un raport supra sau subunitar?)

Noapte albă (noaptea asta o prefer neagră)

Călare pe un cal alb (din partea mea poate să vină şi pe jos)

Albalux (da, este vorba despre maşina de spălat)

Pentru ca ştiu la ce s-a gandit Andreea citindu-mi însemnarea, îi ofer cuvintele de final:

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


Tagged on:

2 thoughts on “Vocabular: la ce foloseşte să fii alb?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php