Vocabular. propoziţii, dispoziţii şi apoziţii

Astăzi sunt într-o dispoziţie nemaipomenită încă de la penultima reîncarnare când am reuşit să fur crocodilul ăla roşu, moţat ce-mi spunea de fiecare dată Oviţeb şi să-l înghit cu tot cu pietrele depozitate în aparatul digestiv.

Revenind în ziua noastră, trebuie să mărturisesc că am contractat această stare încă de dimineaţă în timp ce puneam ceasul să sune cu o jumătate de oră mai târziu…Primul lucru pe care aproape invariabil îl văd când, stănd întinsă pe pat deschid ochii, este cerul (uneori înlocuit cu succes de botul gri al Kirbului). Pentru prima dată în ultimele zile, cerul de dincolo de fereastra mea era albastru, cu nori mici, albi, diafani traversându-l. Imaginea aceasta, oricât de banală şi simplă ar părea la prima vedere, mi-a smuls primul zâmbet pe ziua de azi. Priveam în jurul meu şi împărţeam zâmbete: unul pentru pisică, unul pentru… în general câte unul pentru fiecare entitate situată în câmpul meu vizual…

Nu cred în semne, însă dimineaţa de astăzi cu clipele ei lungi, somnoroase, când îngheţi numai la gândul că trebuie să părăseşti culcuşul cald pentru a te plimba fără rost prin camera rece, dimineaţa a adus cu sine o nouă revelaţie (cum altfel?!): caloriferul din cameră a fost rece toată noaptea. Dar nici măcar această constatare seacă nu a putut să-mi schimbe perspectivele asupra acestei zile: nici bomba atomică nu mă va împiedica să mă întorc acasă, unde-i frig şi bine… că încă mai pot vedea cerul prin fereastră.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


2 thoughts on “Vocabular. propoziţii, dispoziţii şi apoziţii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php