Winter Day

Voiam să scriu despre altceva, indefinit, legat cel mai probabil de vise şi iluzii. Despre ofiţerul neamţ care l-a împis pe Kirb de la etajul patru şi care, la rândul lui, a sfârşit în acelaşi fel, aruncat de la acelaşi etaj, pe acelaşi geam, ca să vadă şi el cum este un asftel de sfârşit. Apoi despre Felix – motan fercheş şi cu bănuţ la gât – care se plimba de unul singur, noaptea prin cimitire. Iar la final, despre raw-veganii, de altfel foarte apreciate vedete autohtone, care ne pregăteau la foc (automat) şniţele prăjite.

Altfel, aş fi făcut o poză cu fulgii albi alergând prin parc, cu geamul de la balcon ascuns complet sub zăpadă, cu ţurţurii de la streaşină, cu ceaţa ridicându-se alene în spatele blocurilor de unde în mod normal răsare soarele, cu vântul urlând flămând pe-afară, cu pisica picotind mulţumită la fereastră, cu mobila cea nouă, cu o cană de vin fiert în mână. Cu un foraibăr, o şaibă sau un vinclu, măcar.
Din păcate, sunt în locul nepotrivit. Momentul ar fi fost perfect…

Aşa că mă prefac că stau, măsurând cum trece timpul şi întrebându-mă dacă nu cumva ziua asta este mai mult neagră decât albă.

M-am născut om şi am crescut robot. În prezent mă străduiesc să ajung în punctul din care am plecat. N-am reuşit în totalitate, însă cred că sunt pe drumul cel bun.

Când îmi explorez latura non-robotică, îmi place: să citesc şi să scriu, să croşetez şi să fac diverse obiecte “de mână”, să urc pe munte şi să înot în mare, să joc jocuri de societate.
Nu am uitat nici de micii mei prieteni cu blană, pisicile. Îmi place să petrec timp în compania lor, fapt pentru care umila-mi gospodărie este disputată de Kirb, Miarys şi Mioja.

Ihrielle – who has written posts on Kirb's Crib.


7 thoughts on “Winter Day

  1. Delta

    Frumoasa mobila, crunta iarna tarzie, super tare piesa (amorphis – black winter day). Cat despre cana cu vin…hmm, that’s a good idea! Ar merge si o tuiculita fiarta cu piper, hehe. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


css.php